Teen Power: Πώς θα πηγαίνεις everyday στο σχολείο γεμάτη αυτοπεποίθηση

Teen Power: Πώς θα πηγαίνεις everyday στο σχολείο γεμάτη αυτοπεποίθηση

Μάθε πώς θα μετατρέψεις ακόμη και την πιο bad day σε #WhiteDay

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακριβώς τη «συνταγή», αυτό που μπορούμε όμως να σου αποκαλύψουμε εγγυημένα, είναι πως ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι η αυτοπεποίθηση. Θα το διαπιστώσεις παρατηρώντας τριγύρω σου, όλους εκείνους που εσύ θεωρείς πετυχημένους. Το μεγάλο ζήτημα βέβαια είναι άλλο. Ενώ θεωρητικά έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ένα… εκατομμύριο πράγματα τα οποία προσωρινά θα σου δώσουν ένα boost και θα σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου, η αυτοπεποίθηση στην πραγματικότητα είναι ένα state of mind το οποίο μόνο εσύ μπορείς να δημιουργήσεις. Είναι κάτι σαν τις χημικές ουσίες που παράγει ο ίδιος σου ο εγκέφαλος. Δεν πωλείται και δεν αγοράζεται σε βαζάκια, αντίθετα κατακτιέται σιγά σιγά σε βάθος χρόνου και με μεθοδευμένες προσπάθειες.

Σαφώς όταν μπαίνει ο παράγοντας του σχολείου στη μέση, αναπόφευκτα θα υπάρχουν ημέρες που θα είναι λίγο πιο δύσκολες από τις άλλες. Είτε δεν πρόλαβες την προηγούμενη ημέρα να προετοιμαστείς επαρκώς για τα μαθήματα της επόμενης, είτε δεν είσαι στο καλύτερο mood, είναι λογικό, λοιπόν, να μην μπορείς να ατενίζεις πάντα με την ίδια χάρη, σθένος και δυναμισμό την καθημερινότητα. Αυτό που μπορείς όμως να κάνεις, είναι να υιοθετήσεις μερικές EveryDay συνήθειες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις ακόμη και την πιο bad day σε #WhiteDay, μία μέρα δηλαδή «γεμάτη» από αυτοπεποίθηση και χαρούμενα vibes! Να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα περπατάς με άλλον αέρα στους διαδρόμους του σχολείου, αφήνοντας… χρυσόσκονη στο πέρασμα σου!

0909 girl 300x250

Προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς

Ένα από τα πράγματα που μας δημιουργούν μεγάλη συστολή και άγχος κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, είναι το γεγονός πως πολλές φορές δεν είμαστε όσο καλά διαβασμένες χρειάζεται, για όλα τα μαθήματα του 7ώρου. Εντάξει, κακά τα ψέματα, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Ξέρω πως όταν ακούς τον καθηγητή να φωνάζει το όνομά σου, ενώ δεν έχεις σηκώσει καν χέρι, νιώθεις τα γόνατά σου… να κόβονται. Η μόνη λύση που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση, είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον χρόνο της μελέτης σου. Όσο καλύτερη διαχείριση χρόνου κάνεις, τόσο καλύτερα θα μπορέσεις να προετοιμαστείς για τα μαθήματα που έχεις την επόμενη. Μπορεί κάποιο μάθημα να σε δυσκολεύει και αναπόφευκτα να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για αυτό, προσπάθησε όμως να κατανέμεις ισόποσα τη μελέτη σου στο κάθε μάθημα, ώστε να μην έρθεις στην άβολη θέση να ψάχνεις την επόμενη μέρα τα λόγια σου μπροστά σε όλη την τάξη.

Dress toimpress!

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μας, είναι ο τρόπος με τον οποίο ντυνόμαστε. Θυμήσου απλά όλες εκείνες τις μέρες που σε είχε «επισκεφθεί» η περίοδός σου και από το άγχος σου μήπως λερωθείς, χρειάστηκε να εμφανιστείς στο σχολείο με εκείνα τα σκουρόχρωμα φαρδιά ρούχα που ξέρεις ότι δεν σε κολακεύουν και δεν σου πάνε ούτε στο ελάχιστο. Πλέον βέβαια, χάρη στις σερβιέτες EveryDay Hyperdry Maxi Night και XL , δεν θα χρειαστεί να «κρυφτείς» ξανά πίσω από τα άχαρα αυτά υφάσματα. Χάρη στο extra μήκος που διαθέτουν, σου προσφέρουν ασύγκριτη προστασία , επιπλέον απορροφητικότητα, κάλυψη και σιγουριά. Έτσι η EveryDay για εσένα θα είναι μία #WhiteDay, που μπορείς να φορέσεις όποιο ρούχο θες και θεωρείς ότι σε εκφράζει καλύτερα, ακόμη κι αν αυτό είναι η λευκή αέρινη παντελόνα σου, είτε ένα ανοιχτόχρωμο σορτσάκι! Μην ξεχνάς πως μπορεί η αυτοπεποίθηση να είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, αλλά δεν πειράζει που και που να δίνουμε και εμείς στον εαυτό μας μία επιπλέον ώθηση, φροντίζοντας λίγο παραπάνω την εξωτερική μας εμφάνιση!

Extra tip: Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις σήμερα κιόλας το quiz «Βρες την EveryDay» σου, μέσα από το οποίο θα μάθεις ποια είναι η κατάλληλη σερβιέτα για εσένα σύμφωνα με τις ανάγκες που έχεις.


O «χρυσός» κανόνας: Benice

Για να αισθάνεσαι άνετα στο σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και το ανάλογο φιλικό περιβάλλον, το οποίο δημιουργείται μέσα από τις σχέσεις που έχεις αναπτύξει με τα άτομα που συνυπάρχεις μέσα σε αυτό, είτε πρόκειται για καθηγητές, είτε για μαθητές. Αυτό σημαίνει πως όσο δεν κουτσομπολεύεις τους συμμαθητές ή τους καθηγητές σου, λέγοντας άσχημα πράγματα για αυτούς πίσω από την πλάτη τους, αυτόματα μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να κάνουν και εκείνοι το ίδιο σε εσένα. Προσπάθησε να είσαι ευγενική, καλοπροαίρετη κι αν έχεις παρατηρήσει πως με κάποιους δεν ταιριάζεις ιδιαίτερα, κράτα τους απλά σε μία απόσταση. Ακόμη και αν υπάρχει κάποιο άτομο που σε «τσιγκλάει» με τα σχόλιά του, μην του δίνεις ιδιαίτερη σημασία, πόσω μάλλον κάποια απάντηση. Τα άτομα που έχουν την τάση να σχολιάζουν τους άλλους, είναι άνθρωποι χωρίς αυτοπεποίθηση που απλά θέλουν να νιώσουν λίγο καλύτερα μειώνοντας τους άλλους. Μην το πάρεις προσωπικά, στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με εσένα. Υιοθετώντας αυτή τη στάση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς πια πως κάποιος θα ψιθυρίζει πράγματα για εσένα, όταν περνάς από μπροστά του την ώρα του διαλείμματος, ούτε πως θα βρεθείς «μπλεγμένη» σε κάποια ανεπιθύμητη ιστορία που κάνει το γύρω του προαυλίου από στόμα σε στόμα. Η ευγένεια είναι από μόνη της ένας καλός λόγος να περπατάς στους διαδρόμους με… ψηλά το κεφάλι!

Να είσαι #RealEveryday

Πρόσεξε, μην παρερμηνεύσεις την παραπάνω προτροπή. Το να είσαι ευγενική δεν συνεπάγεται πως πρέπει να υποκρίνεσαι ότι συμπαθείς κάποιον, ότι πρέπει να «μασάς» τα λόγια σου ή να μην εκφράζεις τη γνώμη σου όταν αυτή σου ζητείται. Όσο πιο ειλικρινής είσαι με τον εαυτό σου και έπειτα με τους γύρω σου, τόσο πιο εύκολα θα πετύχεις μία εσωτερική ηρεμία και ένα πρόσφορο «έδαφος» για να «ανθίσει» η αυτοπεποίθηση μέσα σου. Να ξέρεις πως οι άνθρωποι που κάνουν copy συμπεριφορές και στυλ άλλων, είναι τις περισσότερες φορές άνθρωποι ανασφαλείς που δεν νιώθουν όμορφα με αυτό που είναι, οπότε αναζητούν μία ξένη ταυτότητα. Είναι οι ίδιοι που αργά ή γρήγορα θα «χάσουν» τον εαυτό τους όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ξεχνάνε πως όλα αυτά τα ελαττώματα και τα προτερήματα που απαρνούνται, είναι εκείνα που τελικά τους κάνουν μοναδικούς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για εσένα! Έχεις ξεχωριστά χαρίσματα και κάποια ελαττώματα όπως όλοι μας. Όταν μπορέσεις να τα αναγνωρίσεις, πλέον θα είσαι σε θέση και να τα διορθώσεις προκειμένου να… μεταμορφωθείς στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως όσο πιο αληθινή είσαι, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσένα να απολαμβάνεις την EveryDay στο maximum!

ΥΓ. Αν το παραπάνω άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο, μην παραλείψεις να stay tuned γιατί θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη EveryDay Teen άρθρα, τα οποία δίνουν απαντήσεις και συμβουλές για όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν στην καθημερινότητα!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved