Οι καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αισιόδοξη everyday

Η αισιοδοξία σου βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εσένα την ίδια 

Ο Αμερικανός φιλόσοφος και συγγραφέας Γουίλ Ντυράν, είχε πει σε μία σύντομη παράφραση των λόγων του Αριστοτέλη: «Είμαστε αυτό που κάνουμε κατ’ εξακολούθηση. Η αριστεία δεν είναι μία μεμονωμένη πράξη, αλλά μία συνήθεια». Αν το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η αριστεία ή καλύτερα η «αρετή», αλλά η αισιοδοξία; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξες; Και τελικά, ποια είναι η διαφορά ενός αισιόδοξου από έναν απαισιόδοξο άνθρωπο;

Αν λάβουμε υπόψιν τα λεγόμενα των δύο μεγάλων φιλοσόφων, δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η βασική διαφορά των μεν από τους δε, είναι πως μάλλον έχουν εντελώς διαφορετικές συνήθειες. Μπορεί μέχρι τώρα να νόμιζες πως η αισιοδοξία είναι μία κατάσταση συνδεδεμένη με εξωτερικούς παράγοντες όπως τους βαθμούς σου στο σχολείο, τη σχέση με τους γονείς, τις φίλες ή τον φίλο σου, ακόμη και την αυτοπεποίθησή σου, αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως η αισιοδοξία σου βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εσένα την ίδια και στην καθημερινότητα που επιλέγεις να ζήσεις. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω υπάρχει μία λίστα με συνήθειες που αν αποφασίσεις να τις υιοθετήσεις, υπόσχονται να σε κάνουν ακόμη πιο αισιόδοξη EveryDay!

Πες «ναι» στη γυμναστική

Αν κάνεις χορό ή γυμνάζεσαι σε τακτική βάση, τότε έχω πολύ καλά νέα για εσένα φίλη μου, αν και πολύ πιθανόν να τα έχεις διαπιστώσει από μόνη σου. Τη στιγμή που φεύγοντας ιδρωμένη από ένα ακόμη μάθημα λάτιν ή μία σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο, παρότι κουρασμένη αισθάνεσαι ένα συναίσθημα ευεξίας να σε πλημμυρίζει. Αυτό οφείλεται στις ενδορφίνες ή αλλιώς «ορμόνες τις ευτυχίας» που λαμβάνουν δράση και απελευθερώνονται στον εγκέφαλο. Εκτός από αυτή τη μοναδική joyful αίσθηση, η φυσική άσκηση είναι μία διαδικασία που σε βάθος χρόνου βελτιώνει την υγεία του οργανισμού σου και τη ρουτίνα του ύπνου σου, δύο παράγοντες που αναπόφευκτα επηρεάζουν άμεσα και τη διάθεσή σου.

EVERYDAY2

Γίνε πιο mindful

Αν δεν ξέρεις τι είναι το «mindfulness», πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία το άτομο έχει απόλυτη συνείδηση του πού βρίσκεται, τι κάνει και είναι απόλυτα «παρόν», ζώντας την κάθε στιγμή στο «τώρα». Φαντάσου εσένα στο μάθημα, λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα της Παρασκευής… ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, όσο πιο προσηλωμένοι παραμένουμε στο «τώρα» και στις δραστηριότητες που κάνουμε, χωρίς να αφήνουμε άσχετες σκέψεις να παρεμβάλλονται, τόσο περισσότερο τις απολαμβάνουμε και τόσο πιο έντονα ζούμε την κάθε εμπειρία. Αν θες να εξασκηθείς στην παραπάνω τακτική, μπορείς να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας με κάτι που αγαπάς πολύ, τη ζωγραφική, την κιθάρα, τον χορό και έχοντας όλη σου την προσοχή στραμμένη στο έργο που επιτελείς.

Μην ξεχνάς να είσαι ευγνώμων

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει τους αισιόδοξους ανθρώπους, είναι η ευγνωμοσύνη τους προς τα μικρά πράγματα. Αυτό είναι το ανεξάντλητο «δυναμό» που φορτίζει την ψυχή τους. Όσο πιο συχνά υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πράγματα τα οποία έχεις και για τα οποία νιώθεις περήφανη και τυχερή, τόσο πιο χαρούμενη θα γίνεσαι EveryDay. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να λες «ευχαριστώ» που είσαι υγιής, που μπορείς και πηγαίνεις σχολείο, που οι γονείς σου σε στηρίζουν σε κάθε σου βήμα και στο πλάι σου βρίσκονται οι πιο υπέροχες φίλες που θα μπορούσε ποτέ κάνεις να ζητήσει! Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν απλά, καθημερινά ακόμη και δεδομένα, όμως στο τέλος της ημέρας τίποτα δεν μεγαλύτερη αξία από όλα τα παραπάνω.

EVERYDAY3

Δώσε προσοχή στη διατροφή σου

Ναι, τα ζουμερά burger, οι πεντανόστιμες βάφλες και η pizza μπορούν να σε κάνουν να «γευτείς» την απόλυτη ευτυχία αλλά μόνο για λίγο ή τουλάχιστον μέχρι να καθαρίσεις το πιάτο σου. Από την άλλη όμως, υπάρχουν τροφές πολύ πιο ευεργετικές όχι μόνο για τον οργανισμό, αλλά και για τη διάθεσή σου! Εμπλουτίζοντας την καθημερινότητά σου με λαχανικά και φρούτα θα αυξήσεις τα αντιοξειδωτικά στο αίμα σου, ενισχύοντας έτσι και τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας επίσης, μπορεί να είναι «θαυματουργό» και να δώσει ένα επιπλέον boost στην EveryDay σου.

Μάθε να δίνεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα από τα πιο «πολύτιμα» συναισθήματα, είναι όταν αισθάνεσαι ικανή να βοηθήσεις κάποιον με τον οποιοδήποτε τρόπο. Το να είσαι γενναιόδωρη και πρόθυμη να προσφέρεις τη βοήθειά σου, είναι μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των αισιόδοξων ανθρώπων. Το γεγονός ότι συμμετέχεις σε έναν «κύκλο» αλληλεγγύης, σε κάνει να νιώθεις λιγότερο μόνη και αβοήθητη, μπορείς και αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής με μεγαλύτερη ευκολία. Ακόμη και αν δεν περιμένεις αντάλλαγμα, με την πράξη σου και μόνο αυξάνεις τις πιθανότητες κάποιος ακόμη να σκέφτεται όπως εσύ. Όχι, δεν χρειάζεται να μοιράσεις όλο τα χαρτζιλίκι ή τα ρούχα σου, ξεκίνα με μικρές κινήσεις, προσφέροντας τις γνώσεις σου στην κολλητή σου για να ολοκληρώσει την εργασία που την ταλαιπωρεί, βοηθώντας τη μαμά σου με το πλύσιμο των πιάτων, βάζοντας ένα κύπελο με δροσερό νερό για τα αδέσποτα στη γωνία του σπιτιού σου. Τέτοιες EveryDay κινήσεις, όχι μόνο θα σε κάνουν πιο χαρούμενη αλλά θα γεμίσουν και τον κόσμο γύρω σου χαμόγελα!

Last but not least, να θυμάσαι πως όσο παραμένεις #RealEveryDay, πρωτίστως στον ίδιο σου τον εαυτό, τόσο πιο όμορφη και αισιόδοξη θα γίνει για εσένα η καθημερινότητα, αλλάζοντας έτσι και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Αυτό το «μυστικό», αυτή η συμβουλή είναι που σταδιακά θα «μαγνητίσει» εξίσου αισιόδοξους ανθρώπους γύρω σου, οι οποίοι με τη σειρά τους θα σε γεμίζουν χαρά και θέληση να γίνεσαι όλο και καλύτερη.

ΥΓ. Stay tuned γιατί σου ετοιμάζουμε ακόμη περισσότερα EveryDayTeen άρθρα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved