EveryDay joy: Αυτά είναι τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις την κάθε μέρα!

Μην ξεχνάς το… χαμόγελό σου

Κακά τα ψέματα, ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά πως είναι δύσκολο να ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι τα γενέθλιά σου. Κάποιες ημέρες αναγκαστικά, χωρίς κανείς να μπορεί να διευκρινίσει το «γιατί» και χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, θα τείνεις να είσαι λίγο πιο κακοδιάθετη από τις άλλες. Τι να κάνουμε; «C’est la vie» όπως συνηθίζουν να λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι. Όλες τις υπόλοιπες όμως, έχοντας τη διάθεσή σου «σύμμαχο», μπορείς να τις απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς. Ακριβώς για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να γνωρίζεις για να ζεις EveryDay λες και είναι η πρώτη μέρα όλης της υπόλοιπης ζωής σου!

Σταμάτα να σε συγκρίνεις

Η Μαρία πήρε μεγαλύτερο βαθμό από εσένα στα Αρχαία. Η Άννα έχει περισσότερα ρούχα στην ντουλάπα της. Η Στέλλα έχει μεγαλύτερο στήθος. Η ζωή βέβαια δεν είναι αγώνας δρόμου, ούτε κάποιου είδους καλλιστεία, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε συγκρίνεις με τα κορίτσια που υπάρχουν στον περίγυρό σου. Να είσαι σίγουρη πως μόλις απαλλαγείς από αυτόν τον «δηλητηριώδη» ανταγωνισμό και συνειδητοποιήσεις πως κάθε μία από εμάς είναι μοναδική με έναν δικό της όμορφο τρόπο, θα αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο το διάβασμα, το σχολείο, τις βόλτες, ολόκληρη τη ζωή σου!

Extra tip: Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο έχει σημασία να σε συγκρίνεις, είναι ο εαυτός σου, έτσι θα γίνεσαι καλύτερη και ακόμη πιο #RealEveryDay!

Μην ξεχνάς το… χαμόγελό σου

Ξέχνα ό,τι ήξερες μέχρι σήμερα, το απόλυτο αξεσουάρ που δεν πρέπει να βγάζεις ποτέ από πάνω σου, είναι το χαμόγελό σου! Αυτό είναι το «αντίδοτο» σε κάθε αναποδιά, σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε πρόβλημα. «Απαντώντας» με ένα χαμόγελο ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, αυτόματα αποκτάς προβάδισμα! Όταν μάλιστα το χαμόγελο, μετατρέπεται σε ένα δυνατό και πηγαίο γέλιο, τότε μπορεί να «ξορκίσει» τα πάντα. Από το μήνυμα της κολλητής σου στο κινητό σου, τον ατακαδόρο χαρακτήρα της αγαπημένης σου σειράς, μέχρι ένα αποτυχημένο ανέκδοτο του μπαμπά σου, EveryDay είναι ευτυχώς γεμάτη αφορμές που θέλουν να σε κάνουν να γελάσεις! Μην χάσεις την ευκαιρία…

joyw2

Get the good vibes

Ήξερες πως σύμφωνα με την επιστήμη η ακρόαση up tempo, χορευτικών κομματιών, μπορεί να δώσει ένα επιπλέον boost στη διάθεσή σου; Αν η απάντησή σου είναι «ναι», δεν ξέρω τι περιμένεις για να πατήσεις επιτέλους το «play» στην αγαπημένη σου playlist και να… ξεβιδωθείς στον χορό! Οι αισιόδοξες μελωδίες σε συνδυασμό με τις απρόσμενες χορευτικές φιγούρες, είναι ο ιδανικός τρόπος να εκφράσεις και να εκτονώσεις την ένταση που πολλές φορές σε κυριεύει.

Μάθε να σου κάνεις παρέα

Οκ, αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά το άτομο με το οποίο περνάς τον περισσότερο χρόνο everyday, είσαι εσύ η ίδια. Αυτό σημαίνει πως την αποκλειστική ευθύνη για το πόσο καλή ή κακή ήταν μία ημέρα, την έχεις εσύ. Σκέψου λοιπόν, αν δεν υπήρχε κάνεις, τι θα ήταν αυτό που θα απολάμβανες περισσότερο; Να καταγράψεις κάπου τις σκέψεις σου; Να δεις ξανά την αγαπημένη σου ταινία; Να κάνεις σχέδια για το μέλλον; Όπως και να ‘χει, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να περνάς καλά μόνη σου, να «διασκεδάζεις» τον εαυτό σου! Έτσι θα μπορέσεις να εκτιμήσεις την παρουσία των άλλων στη ζωή σου και να περνάς ακόμη καλύτερα μαζί τους.

«Ξέκλεψε» λίγο χρόνο

Ανεξάρτητα πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει σχολείο, πολύ διάβασμα και φροντιστήριο, πάντα θα υπάρχει λίγος χρόνος μέσα στη μέρα για να κάνεις κάτι που πραγματικά σε ενθουσιάζει. Αυτό μπορεί να είναι λίγο… κυνηγητό με τη γάτα σου, ένα αφηρημένο σχέδιο στο sketchbook σου, η ανάγνωση μερικών σελίδων από το αγαπημένο σου βιβλίο. Βρες όλα τα μικρά πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη και εμπλούτισε με αυτά την EveryDay σου!

joy3

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμάσαι πως όσο «στραβή» ή «ανάποδη» κι αν ήταν η μέρα που αφήνεις πίσω, το «αύριο» είναι για όλες μας μία νέα αρχή, μία λευκή σελίδα για να γράψουμε τη δική μας αισιόδοξη συνέχεια. Μην αφήνεις το προηγούμενο «κεφάλαιο», να επηρεάσει την εξέλιξη της δικής σου ιστορίας, φρόντισε να παραμένεις #RealEveryDay με τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου και έτσι σου υπόσχομαι πως θα ζεις την κάθε μέρα στο maximum! Σε κάθε περίπτωση, stay tuned γιατί θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη EveryDayTeen άρθρα σχετικά με όλα εκείνα που σε προβληματίζουν και μαζί να είσαι σίγουρη πως θα βρούμε τη λύση!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved