EveryDayTeen: Φάκελος Health & Beauty

EveryDayTeen: Φάκελος Health & Beauty

Η εφηβεία είναι το μεταίχμιο μεταξύ της παιδικής ηλικίας και της ενήλικης ζωής. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να βγεις έξω στον κόσμο, το σημείο αυτό όπου αρχίζεις να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου. Αυτή η πρωτόγνωρη εσωτερική αναζήτηση, είναι και ο βασικός λόγος που πολλές φορές μπορεί να αισθάνεσαι ανασφαλής με την εξωτερική σου εμφάνιση. Σιγά σιγά σε γνωρίζεις. Δεν σε ξέρεις ακόμη τόσο καλά ώστε να αισθάνεσαι απόλυτα σίγουρη για εσένα. Δεν είναι καθόλου περίεργο, λοιπόν, το να πειραματίζεται τακτικά με όλα αυτά τα διαφορετικά beauty items που υπόσχονται να «φέρουν» στην επιφάνεια τον πιο λαμπερό εαυτό σου.

0909 girl 300x250

Το ζήτημα όμως είναι πως μπορεί να επενδύεις όλο το χαρτζιλίκι σου σε προϊόντα μακιγιάζ και προσωπικής περιποίησης, είσαι σίγουρη όμως ότι είναι τα κατάλληλα για εσένα; Και επιπλέον, είσαι σίγουρη πως είσαι όσο προσεκτική πρέπει και κάνεις ότι χρειάζεται για την υγεία σου;

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως στην προκειμένη φάση, μπορεί το μοναδικό σου ζητούμενο να είναι πώς θα φανείς ακόμη πιο όμορφη, αυτό που θα πρέπει να έχεις όμως ως βασική προτεραιότητα δεν είναι η ομορφιά αλλά η υγεία σου, γιατί η ομορφιά, προϋποθέτει πρώτα από όλα υγεία! Εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά σου με μία συγκεκριμένη beauty routine, μεγαλώνοντας θα σου έχει γίνει συνήθεια, όπως το να πλένεις τα δόντια σου κάθε πρωί και βράδυ! Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από κανόνες που ακολουθώντας τους EveryDay, όχι μόνο θα δείχνεις πολύ πιο όμορφη αλλά το κυριότερο, θα είσαι υγιής σε όλη σου τη ζωή.


Κανόνας #1: Αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι

Μπορεί μέχρι τώρα να περίμενες να μπει ο Ιούνιος για να βάλεις αντηλιακό στο πρόσωπό σου, αυτό όμως που συνιστούν οι δερματολόγοι είναι να το εφαρμόζουμε παντού και πάντα, χειμώνα καλοκαίρι. Το δέρμα μας, ειδικά στην περιοχή του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ταυτόχρονα εκτεθειμένο. Με το αντηλιακό όχι μόνο προφυλάσσουμε το δέρμα μας από κάποια σοβαρή μελλοντική πάθηση, αλλά «γλιτώνουμε» τις ενοχλητικές πανάδες, τους αποχρωματισμούς και τα κόκκινα σημάδια της επιδερμίδας μας.

Κανόνας #2: BeRealEveryDay

Ξέρω πόσο διασκεδαστική είναι η διαδικασία του μακιγιάζ, όμως οι υπερβολές δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Είναι κρίμα, ειδικά τώρα που δεν είναι απαραίτητο, να καλύπτεις κάτω από τόνους make up, σκιές ματιών και eyeliner την νεανική «δροσιά» που πηγάζει από το «αληθινό» σου πρόσωπο και μεγαλώνοντας θα σου λείπει. Δεν σου είπα να απαρνηθείς εντελώς το βάψιμο, αλλά να βάφεσαι με μικρότερη συχνότητα και κυρίως, με προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά, που σε αναδεικνύουν και δεν σε μεταμορφώνουν σε μία παντελώς… άγνωστη. Με αυτόν τον τρόπο πίστεψέ με, θα είσαι πολύ πιο όμορφη και #RealEveryDay! Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για το πρόσωπό σου, από το να πέφτεις για ύπνο χωρίς πρώτα να έχεις ξεβαφτεί. Ξέρω πως υπάρχουν φορές που σκουντουφλάς από τη νύστα, πριν πέσεις όμως στο κρεβάτι, φρόντισε να έχεις καθαρίσει καλά το πρόσωπό σου, θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς πολύ καλύτερα και θα ξυπνήσεις ανανεωμένη.

Κανόνας #3:Άσε τα σπυράκια σου ήσυχα

Σάββατο πρωί πριν το αποψινό πάρτι, βλέπεις κάτι μικροσκοπικό και άσπρο να εμφανίζεται δειλά στο πιγούνι σου. Ξέρω πως η πρώτη σου σκέψη είναι να ξεφορτωθείς πάση θυσία αυτό το ενοχλητικό σπυράκι, όμως αν ήξερες πόσο λάθος είναι αυτή η κίνηση, δεν θα σου περνούσε καν σαν σκέψη από το μυαλό. Όταν ζουλάμε και σπάμε ένα σπυράκι, στην πραγματικότητα δημιουργούμε μία πληγή στο δέρμα μας. Μία πληγή που σε περίπτωση φλεγμονής μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, να εξαπλωθεί στις γύρω περιοχές και σε βάθος χρόνους να μετατραπεί σε σημάδι που θα μας ακολουθεί εφόρου ζωής. Είμαι σίγουρη πως δεν θες με τίποτα να συμβεί κάτι τέτοιο!

Κανόνας #4:Μία μάσκα την εβδομάδα

Πώς θα σου φαινόταν αν κάθε εβδομάδα «έκλεβες» δέκα λεπτά από το άσκοπο scrolling στο κινητό σου, για να εφαρμόσεις μία μάσκα που αμέσως μετά την εφαρμογή της θα έδινε στο πρόσωπό σου μία βελούδινη και καθαρή υφή; Όχι, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις επιπλέον χρήματα, αρκεί να δοκιμάσεις μία DIY μάσκα από φυσικά προϊόντα που υπάρχουν ήδη στο ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας. Το διαδίκτυο είναι «γεμάτο» από φυσικές συνταγές face mask, εσύ το μόνο που έχει να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις την καταλληλότερη ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι το δέρμα σου.

Κανόνας #5: Η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής

Ένα σημείο στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επιστήσεις την προσοχή σου, είναι η καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, καθώς είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που επηρεάζουν σε βάθος χρόνου τη γυναικολογική σου υγεία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στα προϊόντα που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Η επιλογή που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι οι σερβιέτες EveryDay Sensitive with cotton, οι οποίες όχι μόνο είναι φιλικές προς το δέρμα εξασφαλίζοντάς σου σίγουρη και υγιεινή προστασία χωρίς ερεθισμούς, αλλά συγχρόνως σου παρέχουν και ένα απαλό βαμβακερό «άγγιγμα». Επιπλέον, μερικές extra συμβουλές που έχω να σου δώσω, είναι να πλένεσαι καθημερινά με ένα υγρό ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη περιοχή, να μην ξεχνάς να σκουπίζεσαι από εμπρός προς τα πίσω ώστε να μην μεταφέρεις μικρόβια στον κόλπο σου και να αποφεύγεις να δανείζεις και να δανείζεσαι ξένα εσώρουχα, ακόμη κι αν είναι της κολλητής σου. Μην ξεχνάς πως ακολουθώντας σχολαστικά κάποιους βασικούς κανόνες καθαριότητας και υγιεινής, συμβάλλεις στη διατήρηση της καλής γυναικολογικής σου υγείας και ταυτόχρονα, νιώθεις πολύ πιο άνετη, καθαρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Κανόνας #6: Πρόσεχε τη διατροφή σου

Ναι, τροφές όπως τα burger, οι πίτσες και οι βάφλες μπορεί να είναι πεντανόστιμες, όμως η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στη «σύσταση» των χημικών ουσιών που υπάρχουν στο δέρμα σου. Οι ειδικοί επιμένουν πως μία ανθυγιεινή διατροφή, μπορεί να μειώσει αισθητά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, ενώ μπορεί να είναι και η αιτία για έξαρση ακμής, λιπαρότητας ή ξηρότητας. ΠροτίμησεEveryDayτροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και λιπαρά οξέα, οι οποίες εκτός από μία λαμπερή επιδερμίδα, θα χαρίσουν και ένα επιπλέον boost στο ανοσοποιητικό σου.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο, το τελευταίο πράγμα που θέλω να σου επισημάνω είναι πως η ομορφιά είναι παράγωγο της υγείας και στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο συνδεδεμένη με την εξωτερική μας εμφάνιση, όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία σου μέσα από EveryDay συνήθειες, να είσαι σίγουρη πως πολύ σύντομα, όχι μόνο θα δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα και το πρόσωπό σου, αλλά και εσύ η ίδια θα αισθάνεσαι πολύ πιο όμορφη, καθώς η ομορφιά θα «πηγάζει» πλέον από μέσα σου.

ΥΓ. Για ακόμη περισσότερα beauty και health tips, stay tuned γιατί σε περιμένουν πολλά ακόμη EveryDayTeen άρθρα!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved