The Real You: Η σημασία του να είσαι ο εαυτός σου EveryDay

The Real You: Η σημασία του να είσαι ο εαυτός σου EveryDay

Σε έναν κόσμο όπου τα social media αποτελούν πηγή επιβεβαίωσης και στον οποίο τα fake χαμόγελα, τα φίλτρα και οι ψεύτικες φιλίες κυριαρχούν, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το να είσαι ο εαυτός σου EveryDay, δεν είναι «παιχνιδάκι». Όταν, μάλιστα, διανύεις την περίοδο της εφηβείας, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα πολύπλοκα και είναι πιο εύκολο να «χάσεις» τον εαυτό σου κάπου ανάμεσα στις selfies, τα Instagram stories και τα εκατοντάδες post που βλέπεις σε καθημερινή βάση, κάθε φορά που σκρολάρεις στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σου.

0909 girl 300x250

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως όσο και αν δυσκολεύεσαι ή διστάζεις να είσαι #RealEveryDay, δεν υπάρχει κάτι πιο απελευθερωτικό από το να είσαι ο εαυτός σου. Για την ακρίβεια, το να προσπαθήσεις να κοιτάξεις μέσα σου και να ανακαλύψεις ποια πραγματικά είσαι, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις τώρα για εσένα, αλλά και τον μελλοντικό σου εαυτό, δηλαδή τη γυναίκα που θα είσαι «αύριο».

Για να κατανοήσεις τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου κάθε μέρα, προσπάθησε απλώς να ακολουθήσεις μερικές από τις συμβουλές μας. Το σίγουρο είναι πως αν η αυτοπεποίθηση φοριέται, τότε με αυτά τα tips εσύ θα την έχεις στο τσεπάκι σου EveryDay!

Πάρε ένα diary και άρχισε νακαταγράφεις τις πιο θετικές σκέψεις

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ο εαυτός σου EveryDay είναι το να χρησιμοποιείς ένα ημερολόγιο για να καταγράφεις κάθε μέρα τις σκέψεις, τα όνειρά σου και κυρίως, όλα εκείνα τα στοιχεία του χαρακτήρα σου για τα οποία αισθάνεσαι όμορφα για εσένα. Η καταγραφή των συναισθημάτων σου θα σε βοηθήσει να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να ανακαλύψεις ή να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Κάθε μέρα, φρόντισε επίσης να γράφεις κάτι θετικό για εσένα, όπως το γεγονός πως είσαι ευγενική με τους γύρω σου, ότι νοιάζεσαι για τις φίλες σου, πως είσαι «αστέρι» στον χορό, ότι δεν αισθάνθηκες άβολα όταν μίλησες για την εργασία σου μπροστά σε όλη την τάξη ή πως έχεις απίστευτη υπομονή και επιμονή!

Μην ξεχνάς να βάζεις στόχους κάθε μέρα

Από το αγαπημένο σου ημερολόγιο περνάμε στη λίστα με τους μικρούς και τους μεγάλους στόχους τους οποίους αξίζει να θέτεις κάθε μέρα. Στόχο με τον στόχο θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου και ενδεχομένως, μία μέρα θα φτάσεις εκεί που θέλεις. Οι απαντήσεις σε πιο μεγάλα ερωτήματα, όπως ποια είναι τα όνειρά σου, θα σε βοηθήσουν μακροπρόθεσμα να βρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και να φτάσεις πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό. Ωστόσο, είναι οι μικροί EveryDay στόχοι που θα σε βοηθήσουν να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Διότι θέτοντας μικρούς και άμεσα εφικτούς στόχους και επιτυγχάνοντάς τους, μαθαίνεις να πιστεύεις σιγά σιγά στις δυνάμεις και τις ικανότητές σου και να εμπιστεύεσαι περισσότερο τον εαυτό σου. Κάθε βράδυ προτού πέσεις για ύπνο, λοιπόν, φρόντιζε να ετοιμάζεις μία απλή «to do» list. «Αύριο θα είμαι πιο κοινωνική στο σχολείο, θα κάνω καλύτερο χρόνο στο επόμενο run μου, το μεσημέρι θα προτιμήσω το τοστ της μαμάς και όχι το σάντουιτς με τα πατατάκια από το κυλικείο». Step by step θα νιώσεις καλύτερα με εσένα και θα μάθεις πόσο όμορφο είναι να είσαι #RealEveryDay!

Νιώσε σιγουριά με ό,τι φοράς και πες «ναι» στοκίνημα των #WhiteDays

Ένα ακόμη «μέσο» το οποίο θα σε βοηθήσει να είσαι EveryDay ο αληθινός σου εαυτός είναι το προσωπικό σου στυλ. Φόρεσε ρούχα τα οποία σου προσφέρουν την άνεση και τη σιγουριά που χρειάζεσαι, ώστε να ζεις την κάθε μέρα στο maximum και φρόντισε να μην περιορίζεις τις επιλογές σου, ανεξαρτήτως συνθηκών. Φόρεσε εκείνο το t-shirt που λατρεύεις, ακόμη και αν οι συμμαθήτριές σου το βρίσκουν old fashioned, μην ακολουθείς πιστά τις fashion τάσεις που βλέπεις στα social media αν δεν σου αρέσουν και μην διστάσεις να βάλεις στο σχολείο εκείνο το λευκό παντελόνι όποτε το θελήσεις -ναι, ακόμη και την πρώτη μέρα της περιόδου σου!

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Αρκεί να βρεις το κατάλληλο προϊόν, δηλαδή το δικό σου best fit. Διότι όποιος και αν είναι ο τύπος σου, υπάρχει η κατάλληλη επιλογή για εσένα! Για παράδειγμα, οι σερβιέτες EveryDay Sensitive with cotton, οι μόνες με υγιεινό υφασμάτινο κάλυμμα με βαμβάκι, σου προσφέρουν σίγουρη προστασία χωρίς ερεθισμούς. Τα καλά νέα είναι, μάλιστα, είναι πως μπορείς να τις βρεις σε μοναδικά μεγέθη, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες σου. Από τις σερβιέτες Μini που είναι 20% μικρότερες από τις EveryDay Normal και σου χαρίζουν ασύγκριτη προστασία και διακριτικότητα στις XL οι οποίες είναι 40% πιο μακριές από τις EveryDay Normal και προσφέρουν XL προστασία και αυτοπεποίθηση. Με τα κατάλληλα προϊόντα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι ή να αποφεύγεις τις αγαπημένες σου δραστηριότητες επειδή αισθάνεσαι ανασφάλεια. Με λίγα λόγια, πίστεψε πως EveryDay can be a #WhiteDayκαι μην φοβηθείς να εκφράσεις τον πραγματικό σου εαυτό μέσα από τις στυλιστικές σου επιλογές.

Δημιούργησε έναν κοινωνικό κύκλο με τον οποίο θααισθάνεσαι άνετα

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην αντίληψη που έχει ο περίγυρός μας για εμάς. Είναι σημαντικό να αντιληφθείς από τώρα το γεγονός αυτό προκειμένου να διασφαλίσεις πως θα περιβάλλεσαι από περισσότερο θετικά και ειλικρινή άτομα, από ανθρώπους με τους οποίους θα νιώθεις ελεύθερη να είσαι ο αληθινός σου εαυτός και οι οποίοι θα στηρίζουν τις αποφάσεις σου και θα σου δίνουν την κατάλληλη ώθηση, όταν τη χρειάζεσαι. Διότι τα άτομα αυτά θα σε βοηθήσουν να «δεις» τις αδυναμίες, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητές σου. Με λίγα λόγια, θα σου δώσουν το κατάλληλο feedback, ώστε να πιστέψεις στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου.

Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου, ακόμη και όταντον απογοητεύεις

Τέλος, φρόντισε να είσαι στο εξής πιο ευγενική με τον εαυτό σου και ακόμη περισσότερο, τις στιγμές που νιώθεις πως τον απογοητεύεις. Όλοι κάνουμε λάθη και κανείς δεν είναι τέλειος. Αποδέξου τον εαυτό σου και μην είσαι σκληρή μαζί του. Η αποδοχή είναι το «κλειδί» για να μπορείς να αληθινή, κάθε μέρα. Άλλωστε, you are perfect anyway και με την EveryDay, κάθε μέρα μπορεί να είναι #WhiteDay!

Κοίταξε μέσα σου, πίστεψε στον εαυτό σου, γίνε και εσύ μέλος του κινήματος #RealEveryDay και stay tuned, διότι σε περιμένουν και άλλα EveryDay teen άρθρα που θα σε βοηθήσουν να «ξεκλειδώσεις» τον αληθινό σου εαυτό!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved