Back to school: Ο απόλυτος teen οδηγός για να περάσεις την καλύτερη σχολική χρονιά!

Back to school: Ο απόλυτος teen οδηγός για να περάσεις την καλύτερη σχολική χρονιά!

Η στιγμή για την οποία τόσο αδημονούσες #not, είναι επιτέλους εδώ! Κακά τα ψέματα, η επιστροφή στα θρανία είναι μία πραγματικότητα που σε γεμίζει ανάμικτα και αντιφατικά συναισθήματα. Από τη μία το τέλος του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σου προκαλούν ένα τοσοδούλι άγχος για το «βουνό» διαβάσματος που σε περιμένει, από την άλλη δεν μπορείς με τίποτα να κρύψεις τη χαρά και την ανυπομονησία σου να βρεθείς πίσω στην τάξη με τους συμμαθητές σου, να μάθεις νέα, ενδιαφέροντα πράγματα και να «ξετυλίξεις» έναν ακόμη χειμώνα γεμάτο αστεία, ευτράπελα και ιστορίες που ξέρεις ότι μεγαλώνοντας θα νοσταλγείς.


0909 girl 300x250

Επειδή όπως λένε «κάθε αρχή και δύσκολη», πόσω μάλλον όταν αυτή περιλαμβάνει Αρχαία, Φυσική, Άλγεβρα και Γεωμετρία, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικές χρήσιμες συμβουλές, τις οποίες αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις, οι πρώτες μέρες αλλά και η EveryDay στο σχολείο, θα γίνουν… #WhiteDays πολύ πιο δημιουργικές και διασκεδαστικές για εσένα. Κράτα σημειώσεις και ετοιμάσου για μία «γεμάτη» και μοναδική μαθητική χρονιά!

Θέσε από νωρίς τους κανόνες

Πριν περάσεις το κατώφλι του προαυλίου, υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις και αυτό είναι να θέσεις μερικούς κανόνες στον εαυτό σου. Μπες στη διαδικασία να αναλογιστείς ποιοι ήταν οι παράγοντες που την περασμένη χρονιά σε έκαναν να μην είσαι όσο αποδοτική θα ήθελες και βρες τρόπους να τους μετριάσεις. Παράδειγμα, αν ο χρόνος που περνούσες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, ήταν αιτία να χάνεις πόντους από τον μέσο όρο σου στο τέλος του τριμήνου, υποσχέσου στον εαυτό σου μέσα από έναν κανόνα, πως φέτος δεν θα πατήσεις τον διακόπτη του PC πριν ολοκληρώσεις πρώτα τη μελέτη σου για την επόμενη ημέρα.

Βάλε νέους στόχους

Αφού ολοκληρώσεις με τη λίστα των κανόνων, σειρά έχει η λίστα των στόχων σου για τη νέα χρονιά. Το καλοκαίρι ήταν για σένα μία μεταβατική περίοδος που άλλαξε πολλά στη ζωή σου, οπότε καλύτερα να βάλεις ξανά από την αρχή σε σειρά τις προτεραιότητές σου. Δες σε ποια μαθήματα έχεις μεγαλύτερη έφεση και επικεντρώσου σε αυτά, ίσως υποδηλώνουν πως έχεις μία επιπλέον κλίση, ένα ταλέντο που δεν γνώριζες και αξίζει να καλλιεργήσεις. Όσο για τα μαθήματα που σε δυσκολεύουν, μην διστάσεις να εκφράσεις τον φόβο σου στη νέα σου καθηγήτρια, ίσως εκείνη έχει τον τρόπο να κάνει όλες αυτές τις δύσκολες έννοιες πολύ πιο κατανοητές. Μήπως η φετινή χρονιά, είναι και η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το entry σου στη θεατρική ομάδα του σχολείου;

Βάλε σε τάξη την ντουλάπα σου

Ειλικρινά σε νιώθω και μπορώ να φανταστώ πόσο πολύ θέλεις να το αποφύγεις, αλλά σκέψου πως κάθε πρωί για τους επόμενους 9 μήνες, θα ψάχνεις αγχωμένη τι ρούχα να φορέσεις στο σχολείο. Βάζοντας σε μία τάξη την ντουλάπα σου έγκαιρα, όχι μόνο θα γλιτώσεις χρόνο από τη χρονοβόρα EveryDay πρωινή προετοιμασία, αλλά δεν θα χρειαστεί να μείνεις ξανά εκτός τάξης την πρώτη ώρα, απλά επειδή δεν έβρισκες κάποιο τοπάκι να σετάρεις με το κοτλέ παντελόνι σου! Όταν τελειώσεις με την ντουλάπα, μήπως να ξεφορτωνόσουν και τα γεμάτα τετράδια της προηγούμενη χρονιάς; Μήπως να έκανες ένα γενικότερο make over σε όλο το δωμάτιο; Σε κάθε περίπτωση, μην διστάσεις να κρατήσεις στην ντουλάπα σου τα αγαπημένα σου λευκά ρούχα, αφού το λευκό είναι το χρώμα που θα φορεθεί περισσότερο τους μήνες που θα ακολουθήσουν. Επιπλέον, με τις καινοτομίες που υπάρχουν στις σερβιέτες EveryDayθα μπορείς να τα φορέσεις άφοβα ακόμη και τις μέρες που έχεις περίοδο. Έτσι φίλη μου, EveryDay can be a White Day για εσένα!

Extra tip: Ακόμη κι αν παραβλέψεις το υπόλοιπο δωμάτιο, το γραφείο είναι ένα σημείο του δωματίου που χρειάζεται απαραίτητα μία ανανέωση πριν ξεκινήσεις τη νέα σου χρονιά. Τοποθέτησε κάδρα με quotes που σε εμπνέουν, αντικείμενα που σε διευκολύνουν στη μελέτη, ξεφορτώσου πράγματα που δεν σου είναι πλέον χρήσιμα και δημιούργησε επιπλέον χώρο για τα νέα που θα έρθουν.

«Εξοπλίσου» με όλα τα απαραίτητα

Φρόντισε πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, να εξοπλιστείς με υπομονή, καλή διάθεση και όλα τα αναγκαία για την επιστροφή σου στα θρανία. Στυλό, μολύβια, χαρτιά, τετράδια, χρωματιστά markers και post it, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στο backpack σου. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να προσθέσεις και στο τσεπάκι της, τις αναγκαίες σερβιέτες EveryDay, οι οποίες με τις μοναδικές καινοτομίες τους θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Με αυτόν τον τόπο, όχι μόνο θα παραμείνεις «πιστή» στο στυλ σου, αλλά θα μπορείς να φορέσεις και όλα εκείνα τα λευκά, αέρινα ρούχα που υπό άλλες συνθήκες θα σου φαίνονταν απαγορευτικά κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Έτσι η EveryDay θα είναι μία αισιόδοξη #WhiteDay για εσένα.

Καθιέρωσε μία βραδινή «ιεροτελεστία»

Θυμάσαι όλα εκείνα τα πρωινά που όσο κι αν χτυπούσε επίμονα το ξυπνητήρι εσύ δεν μπορούσες να σηκωθείς με τίποτα από το κρεβάτι σου; Καθιερώνοντας μία βραδινή «ιεροτελεστία» ύπνου, όχι μόνο θα ξεκουράζεται καλύτερα ο εγκέφαλος και το σώμα σου, αλλά το επόμενο πρωί θα έχεις σαφώς καλύτερη και περισσότερη διάθεση. Κάθε βράδυ πριν ξαπλώσεις, κάνε ένα ζεστό ντους, πίνε ένα ζεστό ρόφημα με γάλα και τσάι για επιπλέον χαλάρωση, βάζε το smartphone σου στο αθόρυβο και μην μπεις ούτε στιγμή στον πειρασμό να σκρολάρεις στην αρχική σου στα SoMe.

Βρες τρόπους να αποβάλεις το στρες

Με απροειδοποίητα τεστάκια, διαγωνίσματα τριμήνου και καθημερινή εξέταση από τους καθηγητές σου, είναι λογικό και αναπόφευκτο πως θα στρεσάρεσαι, ειδικά αν την προηγούμενη μέρα δεν έχεις προλάβει να προετοιμαστείς επαρκώς. Μην αφήσεις όμως το άγχος να κυριαρχήσει στην καθημερινότητά σου. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου σε μεθόδους αναπνοών, οι οποίες θα σε απελευθερώνουν EveryDay από το «δηλητηριώδες» άγχος και να είσαι σίγουρη πως ακόμη και η πιο απαιτητική ημέρα θα περάσει «νεράκι».

Κλείνοντας, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σου ευχηθούμε από καρδιάς να έχεις μία παραγωγική και αισιόδοξη σχολική χρονιά που θα απολαμβάνεις EveryDay στο maximum! Αν θεωρείς πως οι παραπάνω συμβουλές σου φάνηκαν χρήσιμες, stick around γιατί σου ετοιμάζουμε ακόμη περισσότερα EveryDay Teen άρθρα που δίνει απαντήσεις σε όλα εκείνα που σε προβληματίζουν!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved