Πώς θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς νιώθοντας έτοιμη για μία ακόμα white day

Γιατί όπως λέει και ο λαός, «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται».

Ο σοφός λαός λέει πως «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Αυτό όμως που δεν διευκρινίζει η συγκεκριμένη φράση, είναι πως για να απολαύσεις μία καλή ημέρα στο maximum, χρειάζεται να έχεις μεριμνήσει ήδη από το προηγούμενο βράδυ. Κακά τα ψέματα. Όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με δύσκολα πρωινά που το ξυπνητήρι χτυπάει στη διαπασών, μία νέα ημέρα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις «ανοίγεται» μπροστά μας και εμείς δεν έχουμε συμπληρώσει συνολικά ούτε έξι ώρες ύπνου. Ειδικότερα όσες από εμάς αντιμετωπίζουν ανησυχίες στον ύπνο και δυσκολεύονται τα βράδια να ξεκουραστούν, γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσεις την ημέρα σου με καλή διάθεση, όταν ο οργανισμός δεν έχει καταφέρει να γεμίσει επαρκώς τις «μπαταρίες» του. Το ζήτημα βέβαια είναι, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην χρειαστεί να ζήσουμε ένα ακόμη πρωινό που μοιάζει με horror movie;

Εάν ανήκεις και εσύ στο… σπάνιο είδος τον νυχτόβιων πλασμάτων που μπαίνοντας κάτω από τα σκεπάσματα, το μάτι τους ανοίγει αυτόματα «γαρίδα», έχει σημασία να γνωρίζεις πως όσο ακατόρθωτο και αν σου φαίνεται να βελτιώσεις τον βραδινό ύπνο σου, τόσο εύκολο και απλό είναι. Ο ύπνος είναι ένα ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας, εξίσου σημαντικό με την αναπνοή και τη θρέψη. Γιατί, όσο εσύ βρίσκεσαι σε sleep mode, ο οργανισμός σου εργάζεται σκληρά για να αποκαταστήσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, να ξεκουράσει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και να αποβάλλει το στρες που συσσώρευσες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι και ο λόγος που η κακή ποιότητα ύπνου, έχει αποδειχθεί πως επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή μας.

Συνεπώς, εάν δεν θέλεις να βιώσεις μία ακόμη bad day αλλά να ζεις την EveryDay ως μία white day γεμάτη όρεξη και αισιοδοξία, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και να απολαμβάνεις την κάθε μέρα στο maximum!

Διαμορφώνοντας μία ωφέλιμη «ιεροτελεστία» ύπνου

Το πρώτο βήμα για να βελτιώσεις την ποιότητα ύπνου σου, είναι να «κουρδίσεις» το βιολογικό σου ρολόι, το οποίο μάλλον έχει ξεκουρδιστεί εντελώς. Με άλλα λόγια, θα ορίσεις μία συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα πέφτεις για ύπνο και μία συγκεκριμένη ώρα που θα ξυπνάς το πρωί. Θα προσπαθήσεις να ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα για μία εβδομάδα, ώστε να διαπιστώσεις εάν σε εξυπηρετεί και έπειτα, θα κάνεις όποια τροποποίηση θεωρείς ότι χρειάζεται στις προκαθορισμένες ώρες. Για να μπορέσεις βέβαια να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς εύκολα την ώρα που θα θέσεις, είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς και να μπεις σε mood για όνειρα γλυκά. Πώς θα το καταφέρεις; Δίνοντας στον εαυτό σου το περιθώριο να χαλαρώσει πριν ξαπλώσεις κάτω από τα σκεπάσματα, διαβάζοντας λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ντους, κάνοντας μία σύντομη άσκηση αναπνοών και μένοντας μακριά από τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σου.

newday2

Ανακαλύπτοντας τους EveryDay «συμμάχους» για όνειρα γλυκά

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από εμάς, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η περίοδος αλλά και κατά τη διάρκειά της, δυσκολευόμαστε αρκετά να απολαύσουμε έναν χορταστικό και βαθύ ύπνο. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσεως αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας και αυτό δεν μας βοηθάει καθόλου να κοιμηθούμε. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που το επόμενο πρωί αισθανόμαστε μία έντονη ενόχληση στην ευαίσθητη περιοχή, η οποία συνδυάζεται με ερεθισμό και κνησμό. Για να μην ερχόμαστε κάθε φορά αντιμέτωπες με αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα και για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας ακόμη και τις ημέρες της περιόδου, οι καινοτόμες σερβιέτες EveryDay Sensitive Maxi Night είναι οι «σύμμαχοι» που χρειαζόμαστε. To extra μήκος τους μας παρέχει σούπερ extra προστασία, ενώ χάρη στο μοναδικά απαλό υφασμάτινο κάλυμμα με βαμβάκι, μας προστατεύουν από ανεπιθύμητους ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία Center Plus με διευρυμένο πυρήνα στο κέντρο, μας προσφέρει αξεπέραστη αποτελεσματικότητα και υγιεινή προστασία με… αποδείξεις, αφού οι σερβιέτες EveryDay Sensitive Maxi Night είναι δερματολογικά ελεγμένες, οι πρώτες που έλαβαν την έγκριση από την Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, αλλά και οι πρώτες στην Ευρώπη με πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.

Extra tip: Για να είσαι σίγουρη πως θα επιλέξεις την κατάλληλη σερβιέτα για τις ανάγκες σου, μην παραλείψεις να κάνεις το quiz «Εσύ τι Τύπος είσαι», το οποίο σε τέσσερα απλά βήματα θα σου αποκαλύψει την best fit σερβιέτα για εσένα!

Επενδύοντας σε μία διατροφή που λειτουργεί ευεργετικά

Έχει σημασία να γνωρίζεις πως οι τροφές που καταναλώνεις πριν κοιμηθείς, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ύπνου που απολαμβάνεις. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να μην ενδίδεις απερίσκεπτα στις βραδινές λιγούρες που σε πιάνουν μετά τις 20.00, αλλά να επενδύσεις σε ένα ελαφρύ, χορταστικό και θρεπτικό γεύμα από βρώμη, χούμους, γαλοπούλα, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή λιπαρά ψάρια (τόνος, σολομός, κλπ.), τροφές που θα ανακουφίσουν το στομάχι σου, χωρίς όμως να σαμποτάρουν τον ύπνο σου. Εξίσου σημαντικό είναι να αποφύγεις γαλακτοκομικά προϊόντα, καυτερές σάλτσες, γλυκά, αναψυκτικά ή άλλα ροφήματα που περιέχουν υψηλά ποσοστά καφεΐνης και ζάχαρης, καθώς περιλαμβάνουν συστατικά που «αφυπνίζουν» τον εγκέφαλο και δεν θα σε αφήσουν να κλείσεις μάτι όλο το βράδυ. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αντισταθείς -όσο μπορείς- στην υπνηλία που σε πιάνει αμέσως μετά το βραδινό γεύμα, δίνοντας στο πεπτικό σύστημα μία ώρα περιθώριο να ολοκληρώσει τη διαδικασία της πέψης και να μπορέσεις να κοιμηθείς ήσυχα και ήρεμα, χωρίς να αντιμετωπίσεις κάποια ενόχληση στο στομάχι σου.

newday3

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο ύπνος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ένας τρόπος για να «μηδενίζουμε» κάθε βράδυ το κοντέρ, ώστε η EveryDay να είναι για εμάς μία νέα αρχή κάθε πρωί. Ακολουθώντας της παραπάνω συμβουλές και αναβαθμίζοντας την ποιότητα του ύπνου σου, να είσαι σίγουρη πως πολύ σύντομα η καθημερινότητά σου θα αλλάξει προς το καλύτερο και κάθε μέρα θα απολαμβάνεις μία white day γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση.

Stay tuned φίλη μου γιατί σου ετοιμάζουμε πολλά ακόμη EveryDayTeen άρθρα, τα οποία υπόσχονται να κάνουν ακόμη πιο απολαυστική και ξέγνοιαστη την καθημερινότητά σου!

#WhiteDays #EveryDay #RealEveryDay

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved