XLerate your confidence: Πώς η αυτοπεποίθηση σου δίνει ώθηση να κυνηγήσεις τα όνειρά σου

Πώς θα κάνεις XLerate στην αυτοπεποίθησή σου

XLerate your confidence: Πώς η αυτοπεποίθηση σου δίνει ώθηση να κυνηγήσεις τα όνειρά σου

Υπάρχει μία σοφή φράση που κυκλοφορεί τακτικά στα SoMe και η οποία λέει πως το μοναδικό πράγμα που στέκεται ανάμεσα σε εμάς και τα όνειρά μας, είναι η ανόητη ιστορία που επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας πως δεν θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεις πολύ καλά σε τι αναφέρεται. Σε όλες εκείνες τις φορές που χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας και η αμφιβολία παίρνει τα ηνία, μετατρέπεται σε φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου και αρχίζει να κάνει -συνήθως αβάσιμες- υποθέσεις για το πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί μία κατάσταση, πόσα λάθη είσαι ικανή να κάνεις, πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να αποτύχεις, πριν καν προλάβεις να μπεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις!

Κάθε φορά που είσαι έτοιμη να πάρεις ένα ρίσκο, να πραγματοποιήσεις ένα μεγάλο βήμα το οποίο θεωρείς πως θα σου αλλάξει τη ζωή, η αμφιβολία βρίσκεται εκεί για να σε προειδοποιήσει πως η αποτυχία καραδοκεί και σε… περιμένει στη γωνία. Έτσι, καταλήγεις να γίνεσαι διστακτική, να αναβάλεις την απόφασή σου και να μένεις για καιρό στάσιμη στο ίδιο σημείο.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις, λοιπόν, πως EveryDay είναι μία ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά σε όσα ονειρεύεσαι και δεν πρέπει να αφήνεις την ανασφάλεια να κάνει κουμάντο στη ζωή σου. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω θα βρεις τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί, αλλά και πώς θα κάνεις XLerate στην αυτοπεποίθησή σου, ώστε να συνεχίσεις να κυνηγάς κάθε μέρα τα όνειρά σου!

xlerate2

Πώς ακριβώς σε σαμποτάρει η ανασφάλειά σου;

Κάθε σενάριο της ζωής μας έχει δύο πλευρές, μία αρνητική και μία θετική με το ποσοστό πιθανοτήτων να είναι μοιρασμένο στη μέση, άσχετα με το ότι η ανασφάλεια επιμένει να σου υπενθυμίζει μόνο το worst case scenario της κάθε περίπτωσης. Όσο εφευρίσκει επιχειρήματα που αποδεικνύουν πως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά, προκαλεί και εντείνει τον πανικό σου, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις κινήσεις σου. Δεν σου αφήνει το περιθώριο να πάρεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να εξετάσεις σε βάθος μία κατάσταση και να πράξεις σύμφωνα με τη λογική, αφού οι αρνητικές σκέψεις είναι εκείνες που σε κατευθύνουν και δεν σου επιτρέπουν να είσαι ο αληθινός σου εαυτός. Προς τα πού όμως σε κατευθύνουν; Ευτυχώς, όχι πολύ μακριά από το comfort zone σου, που ακόμη και αν δεν είναι το επιθυμητό ή το καλύτερο περιβάλλον για εσένα, παραμένει γνώριμο και σχετικά ασφαλές για να συνεχίσεις να βρίσκεσαι σε αυτό.

Ξεκινάς από τα μικρά και βαδίζεις προς τα μεγάλα

Καλώς ή κακώς, η ανασφάλεια είναι ένα συναίσθημα που καλλιεργούμε από πολύ μικρή ηλικία και με τα χρόνια, όσο δεν την αντιμετωπίζουμε, αυτή μεγεθύνεται στο μυαλό μας. Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, που έμαθες να ζεις μαζί της, με τον ίδιο τρόπο θα τη διαγράψεις από το μυαλό σου. Πώς θα το κάνεις; Ξεκινώντας από μικρές προσωπικές προκλήσεις και προχωρώντας σταδιακά σε πιο μεγάλες. Καταφέρνοντας κάθε μέρα από έναν μικρό ή μεγάλο στόχο, θα αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και πολύ σύντομα, θα καταλάβεις πως η αυτοπεποίθηση είναι το κίνητρο που θα σε βοηθά κάθε φορά να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο και να πλησιάζεις όλο και πιο κοντά στο θαρραλέο κορίτσι που θέλεις να γίνεις.  

xlarete3

Δημιουργώντας μία «ασπίδα» αυτοπεποίθησης

Όπως καταλαβαίνεις η ανασφάλεια έχει ένα ολόκληρο στρατηγικό πλάνο για να… αποτρέπει τα όνειρά σου από το να γίνονται πραγματικότητα, ένα σχέδιο το οποίο βασίζεται κατά κύριο λόγο στην αβεβαιότητά σου για το άγνωστο ή στην σκέψη κάποιας πιθανής αποτυχίας. Ακριβώς για αυτό, ο μόνος τρόπος να μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις είναι να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Όσο πιο σίγουρη νιώθεις για εσένα και τις δυνάμεις σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κάνεις στην άκρη ανυπόστατες υποθέσεις που σε βάζουν να αμφιβάλλεις για τις δυνατότητές σου. Να θυμάσαι πως η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι «σύμμαχος» της στασιμότητας, που σε κάνει να νιώθεις αδύναμη να αλλάξεις τα πράγματα που στην πραγματικότητα μπορείς να αλλάξεις. Εσύ όμως δεν πρέπει να την πιστέψεις! Αντίθετα, πρέπει να επιμένεις να είσαι #RealEveryDay, να έχεις τη σκέψη σου προσηλωμένη στους στόχους σου και να μην αφήσεις κανέναν και τίποτα να σε πείσει πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

xlarete5

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι πριν από ένα μεγάλο βήμα, να ρωτάς πάντα τον εαυτό σου: «Τι έχω να χάσω;». Ειλικρινά, μόλις αναλογιστείς πόσα πολλά μπορούν όντως να χαθούν, εάν υπακούσεις τις αμφιβολίες σου, τότε θα είσαι σε θέση να καταλάβεις πόσο μικρές και ασήμαντες είναι, μπροστά στην πανίσχυρη θέλησή σου, για όσα ονειρεύεσαι να γίνεις στο μέλλον! The time is now. Ξεκίνησε τώρα να ζεις EveryDay στο maximum, αντιμετώπισε σταδιακά τους φόβους σου και χτίσε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να ζήσεις τη ζωή σου, όπως την ονειρεύεσαι. Κάνε τώρα την αρχή και να είσαι σίγουρη ότι με τους κατάλληλους «συμμάχους» μαζί σου, θα τα καταφέρεις: Είτε πρόκειται για τις κολλητές σου, είτε για τις σερβιέτες EveryDay που σου προσφέρουν την άνεση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι, διώχνοντας μακριά το ενδεχόμενο των λεκέδων και των διαρροών!

Και μην ξεχνάς: Stay tuned και νέα #RealEveryDay άρθρα έρχονται!

Article bottom box