Είσαι φοιτήτρια και φοβάσαι να κοιμηθείς μόνη σου; Φίλη μου σε νιώθω και σου έχω λύσεις!

7 τρόποι για να νιώσεις πιο άνετα αν φοβάσαι να κοιμηθείς μόνη

Nα σου πω ότι δεν είσαι η μόνη, η οποία φοβάτια να κοιμηθεί μόνη της. Νόμιζες ότι θα πας στην πόλη που πέρασες μακριά από τους γονείς σου και όλα θα είναι μαγικά; Όντως είναι τέλεια αλλά κάποια βράδια ο φόβος σου είναι μεγάλος και δεν σε αφήνει να κοιμηθείς. Ποια είναι η λύση;

Αρχικά μην επιλέξεις απομονωμένα σπίτια. Θα νιώθεις πολύ πιο άνετα σε γειτονιές με κόσμο ή και σε μια φιλική πολυκατοικία. Αν έχεις φίλους σε αυτήν την πόλη, μείνε όσο πιο κοντά τους μπορείς.

Αν βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι στον ύπνο μην πίνεις καφέ μετά το μεσημέρι. Επίσης, ξεκίνα μια δραστηριότητα για να είσαι κουρασμένη στο τέλος της ημέρας.

Η τηλεόραση είναι μύθος ότι βοηθάει. Αντίθετα όλοι οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι σε αποτρέπουν να βλέπεις τηλεόραση και να παίζεις με το κινητό σου πριν κοιμηθείς. Εμένα πάντως το κινητό με βοηθάει.

Άφησε κάποιο φως στο σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι δεν περίμενες εμένα να στο πω. Αν μπορείς όμως περιόρισε το, μην το κάνεις γήπεδο ποδοσφαίρου γιατί λειτουργεί αντίθετα.

Να έχεις έναν άνθρωπο που να ξέρεις ότι μπορείς να του τηλεφωνήσεις όποτε θέλεις μέσα στο βράδυ και να μην έχει το κινητό του στο αθόρυβο ή σε άλλο δωμάτιο. Αυτοί μπορεί να είναι οι γονείς σου, η κολλητή σου, τα αδέρφια σου ή το αγόρι σου.

Να πάρεις ένα ζωάκι. Μια γάτα ή ένας σκύλος θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Φτιάξε τον χώρο σου ζεστά και όμορφα για να νιώθεις άνετα. Ότι σε τρομάζει διόρθωσέ το. Αν υπάρχει μια γωνιά περίεργη, στόλισε την και φώτισε την. Αν κάποια πόρτα φαίνεται εύκολα παραβιάσιμη βάλε επιπρόσθετες ασφάλειες. Υπάρχουν και κάποιοι συναγερμοί από καταστήματα με είδη σπιτιού. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο σύστημα ασφαλείας αλλά είναι οικονομικοί και σίγουρα είναι κάποια extra ασφάλεια.

Είμαι σίγουρη ότι είσαι δυνατή και θα τα ξεπεράσεις όλα. Να περνάς όμορφα και να ζήσεις στο έπακρον την φοιτητική σου ζωή.

Φιλάκια από εμένα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved