Κάνω ψυχοθεραπεία και δεν καταλαβαίνω γιατί ντρέπεσαι κι εσύ να μιλήσεις γι' αυτό

Νιώσε άνετα να βρεις τον εαυτό σου 

Αρχικά να σας πω ότι σε αυτό το άρθρο γράφω σκόρπια τις σκέψεις μου. Μην περιμένετε ένα καλοστημένο άρθρο.

Με αφορμή κάτι που άκουσα το Σ/Κ είπα να σας γράψω μέσα από την καρδιά μου. Δεν μπορώ να ακούω στην εποχή μας ότι αν πας σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο είσαι τρελός.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Εγώ σπούδασα ψυχολογία. Από την αρχή ήξερα ότι δεν θα ασχοληθώ με αυτό. Το πάθος μου ήταν και είναι η μόδα. Παρόλα αυτά κάνω ψυχοθεραπεία εδώ και πέντε χρόνια, όπως προτεινόταν στην σχολή. Την ψυχοθεραπεία την συνεχίζω ακόμα. Μπορώ να σας πω ότι είναι από τα καλύτερα πράγματα που κάνω για τον εαυτό μου.

Εάν δεν νιώθεις άνετα να μιλήσεις σε κάποιον για κάτι που σε απασχολεί ή ότι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν η οικογένεια και οι φίλοι ή ακόμα αν νιώθεις μοναξιά μίλησε στους γονείς σου και πες τους ότι θέλεις να επισκεφτείς κάποιον ειδικό.

Ανάλογα με την οικογένεια σου θα έχεις θετική ή πιο επιφυλακτική στάση. Αν καταλάβουν όμως ότι είναι για το καλό σου σίγουρα θα το δούνε θετικά.

Από μικρή ηλικία είναι σημαντικό να μάθεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Όπως επίσης, να γνωρίζεις πως να αντιμετωπίζεις σωστά τους γύρω σου.

Μην διστάζεις εξαιτίας κάποιων ταμπού και κάποιων όχι και τόσο ανοιχτόμυαλων ανθρώπων.

Αν ήδη πηγαίνεις αλλά νιώθεις ντροπή σε παρακαλώ από σήμερα ξέχνα αυτό το συναίσθημα. Να ξέρεις ότι απλά κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό σου και σίγουρα είσαι πολύ καλύτερα από αυτούς που σε έκριναν.

Το μόνο που ήθελα μέσα από αυτό το άρθρο είναι να αποκτήσεις το θάρρος της γνώμης σου, να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου με κάθε τρόπο.

Περιμένω τα μηνύματα σου a.antoniadou@queen.dpg.gr

Δες ακόμα H άσκηση που θα σου γίνει εμμονή

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved