Η πανεύκολη τούρτα με κρέπες όποτε έχω λιγούρα για γλυκό

Φτιάξε μόνη σου τούρτα για τους αγαπημένους σου 

Κορίτσια μου τι κάνετε; Εγώ αυτή την φορά θα σας μιλήσω για μαγειρική και συγκεκριμένα ζαχαροπλαστική. Έχω μια εκπληκτική συνταγή για τούρτα που πρέπει να μοιραστώ μαζί σας. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα πολύ ιδιαίτερο.

Σίγουρα όλες έχετε φτιάξει κρέπες και σαντιγί κάποια στιγμή η διαφορά είναι ότι θα προσθέσετε μαρμελάδα φράουλα και θα δημιουργήσετε μια όμορφη τούρτα με όλα αυτά τα υλικά.

Για τις κρέπες θα χρειαστείς:

6 αυγά

12 dl γάλα

5 dl αλεύρι

4 κ.σ. βούτυρο

Λίγο αλάτι, ζάχαρη, βανίλια

Σαντιγί

600ml κρέμα γάλακτος

1,5 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Μόλις φτιάξεις περίπου 15 κρέπες τις αφήνεις να κρυώσουν, για να επιταχύνεις την διαδικασία μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν ανακατεύεις με απαλές κινήσεις την σαντιγί με την μαρμελάδα. Αν θέλεις αφήνεις στην άκρη λίγη λευκή σαντιγί για να καλύψεις την τούρτα εξωτερικά. Στην συνέχεια τοποθετείς την πρώτη κρέπα στην πιατέλα μου βάζεις την σαντιγί σε μία λεπτή στρώση και μετά βάζεις την επόμενη κρέπα από πάνω. Αυτή την διαδικασία την κάνεις μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες. Όταν βάλεις την τελευταία κρέπα βάζεις και την λευκή σαντιγί από πάνω και στολίζεις την τούρτα όπως επιθυμείς.

Η τούρτα είναι πεντανόστιμη, πρωτότυπη και πολύ εντυπωσιακή.

Εναλλακτικά δες αυτό το βίντεο για να φτιάξεις την τούρτα.



Καλή επιτυχία

Δες ακόμα Το πανεύκολο κόλπο για να βάζεις το eyeliner πάντα τέλεια

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved