5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κοιμάσαι με την γάτα σου

Οι γάτες είναι το φυσικό ηρεμιστικό μας 

Γειά σας κορίτσια μου! Αυτή την φορά θα σας μιλήσω ξεκάθαρα για την αγάπη μου για τις γάτες και τα πλεονεκτήματα που έχεις όταν κοιμάσαι με το αγαπημένο σου κατοικίδιο. Πριν τέσσερα χρόνια βρέθηκε στον δρόμο μου ο Βob, ο βασιλιάς μου. Με τον Βob είμαστε πολύ δεμένοι. Όταν γυρίζω σπίτι πρώτα με αγκαλιάζει κανένα εικοσάλεπτο και μετά πηγαίνει να φάει. Επίσης, όταν φοβάται έρχεται στην αγκαλιά μου και κρύβεται. Ναι είναι λίγο φοβητσιάρης. Λένε ότι τα ζώα μοιάζουν στα αφεντικά τους. Όλοι μου λένε ότι είναι σαν σκύλος. Αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Δεν δένονται μόνο οι σκύλοι με τα αφεντικά τους. Οι γάτες αν τους δίνεις χρόνο δένονται μαζί σου και σου προσφέρουν πολύ αγάπη. Απλά έχουν πιο έντονο χαρακτήρα από τα σκυλιά. Ας έρθουμε όμως στο θέμα του ύπνου.

Γιατί είναι καλό να κοιμάσαι με μια γάτα:

1. Οι γάτες όπως αναφέρουν επιστήμονες είναι αγχολυτικές, μειώνουν την πίεση και το άγχος. Οπότε σε χαλαρώνουν και μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα.

2. Το γουργούρισμα τους είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που όλοι έχουμε ανάγκη μετά από μια δύσκολη μέρα. Καθώς επίσης είναι και ένα πολύ ωραίο νανούρισμα.

3. Σου μειώνουν τον φόβο που έχεις την νύχτα για το σκοτάδι ή για οτιδήποτε άλλο. Εγώ πριν τον bob κοιμόμουν με φώτα. Από την στιγμή που κοιμάμαι με τον bob τα φώτα έκλεισαν.

4. Μειώνονται οι εφιάλτες. Όπως αναφέραμε έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες, άρα σε χαλαρώνουν και ο ύπνος σου είναι λιγότερο ανήσυχος.

5. Οι γάτες μειώνουν την κατάθλιψη. Έχει διαπιστωθεί από τους επιστήμονες ότι οι γάτες δρουν αποτελεσματικά στην μείωση της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη πολλές φορές φέρνει αϋπνία. Οπότε με την βοήθεια του αγαπημένου σου κατοικιδίου θα νιώσεις ότι δεν είσαι μόνος, ότι έχεις συντροφιά και θα κοιμηθείς πιο γλυκά μαζί του.

Προσοχή όμως! Πρέπει να αλλάζεις πιο συχνά τα σεντόνια σου και να τα τινάζεις κάθε μέρα. Μια ακόμη πολύ σημαντική συμβουλή είναι να εκπαιδεύσεις την γάτα σου με τα ωράρια φαγητού. Η γάτα πρέπει να μάθει ότι τρώει σταθερά το πρωί στις 8:00-9:00 ότι ώρα ξυπνάς και στις 10:00 το βράδυ. Αν την κακομάθεις όπως έκανα εγώ στο παρελθόν θα σε ξυπνάει στις 6:00 το πρωί. Τον πρώτο καιρό μπορεί να το κάνει αλλά εσύ μην υποκύψεις. Θα μάθει μετά από μια εβδομάδα. Αλλά πρόσεξε και τα Σαββατοκύριακα αυτή θα ξυπνάει όπως τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δεις τον Bob ( γκρι ) αλλά και τον Marley, τον γάτο που έχουμε στην Ρόδο.

Δες ακόμα Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved