Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που ψωνίζεις για να βοηθήσεις το περιβάλλον

Σκέψου οικολογικά 

Έχεις σκεφτεί ότι ένα t-shirt χρειάζεται νερό για να γίνει; Τα βαμβακερά μπλουζάκια κατασκευάζονται από βαμβάκι. Το βαμβάκι για να καλλιεργηθεί χρειάζεται πολύ νερό. Άρα για να έχεις εσύ ένα t-shirt πρέπει να ξοδευτούν 2,700 λίτρα νερό.

Για είμαι ειλικρινής δύσκολα θα ακούσεις από μια fashion blogger να μειώσεις την ποσότητα που αγοράζεις σε ρούχα. Υπάρχουν άλλες λύσεις όμως για να ψωνίζεις σχεδόν το ίδιο επιβαρύνοντας λιγότερο το περιβάλλον.

  1. Αγόρασε ρούχα από second hand μαγαζιά. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολύ αυτή την νοοτροπία. Κακώς γιατί μπορούμε να βρούμε πολλά διαμαντάκια στα συγκεκριμένα μαγαζιά σε πολύ οικονομική τιμή.
  2. Υπάρχουν επίσης μαγαζιά που έχουν vintage κομμάτια. Σε αυτά μπορείς να βρεις ακόμα καλύτερους θησαυρούς.
  3. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια πολύ θετική εξέλιξη. Οι μεγαλύτερες εταιρίες μόδας προωθούν στο εμπόριο ρούχα με οικολογικά υλικά. Με αποτέλεσμα οι αγαπημένες σου αλυσίδες να έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Τα υλικά που συνθέτουν ένα ρούχο τα βλέπεις εσωτερικά στο ρούχα σε ένα λευκό ταμπελάκι. Πολλές φορές αν τα υλικά είναι οικολογικά έχουν επιπλέον καρτελάκι σε εμφανές σημείο. Ας δούμε λοιπόν τα υλικά ένα ένα.
  • Bamboo. Το μπαμπού είναι μια αυτόνομη καλλιέργεια που απαιτεί μόνο το ένα τρίτο του νερού που χρειάζεται το βαμβάκι για να αναπτυχθεί.
  • Οργανικό βαμβάκι. Είναι πάρα πολύ δημοφιλές στις μεγάλες αλυσίδες ρούχων.
  • Βιομηχανική κάνναβη. Το φυτό μεγαλώνει πολύ γρήγορά χωρίς φάρμακα
  • Ανακυκλώσιμος πολυεστέρας. Το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από μπουκάλια σόδας. Το συγκεκριμένο υλικό αν δεν έχουν αφαιρέσει μια τοξική ουσία ( τοξικό αντιμόνιο) που περιέχει δεν είναι ότι καλύτερο.
  • Tencel. Πλήρως ανακυκλώσιμο υλικό κατασκευασμένο από ξυλοπολτό.
  • Soy cashmere/silk.

4. Τέλος, θα σου πρότεινα να σκεφτείς καλύτερα την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μια μπλούζα η οποία δεν θα είσαι σίγουρη ότι θα την φορέσεις.

Δες ακόμα Οι δηλώσεις του Daniel Radcliffe για την επόμενη ταινία του Harry Potter μας ξάφνιασαν (δυσάρεστα)

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved