Τι θα σου συμβεί αν βγεις στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά;

Η Bella Hadid το έκανε και τα μαλλιά της πάγωσαν… κυριολεκτικά!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει να σου λένε να μη βγεις έξω από το σπίτι στο κρύο όταν έχεις κάνει μπάνιο και δεν έχουν στεγνώσει τα μαλλιά σου. Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι αν κάνεις κάτι τέτοιο θα πάθεις κάποιο κρυολόγημα ή ακόμη και πνευμονία, γι’ αυτό και πιθανώς βλέπεις τη μαμά σου να ανησυχεί τόσο και να προσπαθεί να σε αποτρέψει. Ισχύει, όμως, αυτό ή πρόκειται για έναν μύθο που έχουν υιοθετήσει ως πεποίθηση όλοι;

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική έρευνα που να μπορεί να τεκμηριώσει τη συγκεκριμένη άποψη. Ο Dr. Pritish Tosh, γιατρός μεταδοτικών ασθενειών στη Mayo Clinic είπε στην HuffPost: «Για να υπάρξει μία μόλυνση πρέπει να εκτεθείς σε μολυσματικό παράγοντα». Επομένως, η χαμηλή θερμοκρασία από μόνη της δεν μπορεί να σου προκαλέσει κάποια ίωση ή γρίπη, αλλά χρειάζεται κάποιος που έχει ήδη κολλήσει για να στο μεταδώσει μέσω του αέρα ή των υγρών του σώματος.

Αυτό που πράγματι επηρεάζεται, όμως, στην περίπτωση που κάνεις μπάνιο και βγεις στο κρύο είναι τα μαλλιά σου. Πρόσφατα, η Bella Hadid έκανε story στο Instagram με μία φωτογραφία που έδειχνε τα μαλλιά της να έχουν πιάσει πάγο… κυριολεκτικά! Αστειευόμενη, προέτρεψε τους followers της να μην κάνουν το ίδιοι λάθος με εκείνη και βγουν στο κρύο χωρίς να έχουν στεγνώσει τα μαλλιά τους και υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος πίσω από αυτό.

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα, είναι πιο επιρρεπή στη φθορά και, πιο συγκεκριμένα, όταν κάνει κρύο, οι τρίχες διαστέλλονται, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύθραυστες. Έτσι, μπορεί κανονικά η χρήση του σεσουάρ να προτείνεται όσο το δυνατόν λιγότερο, όμως κατά τη διάρκεια του χειμώνα που η θερμοκρασία μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά, το στέγνωμα φαίνεται αναγκαίο για να αποτραπεί το σπάσιμο της τρίχας.

Δες τη φωτογραφία που ακολουθεί με τα παγωμένα μαλλιά της Bella.

Διάβασε επίσης: Ποιο trend για τα μαλλιά δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved