Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο

Τα κατοικίδια είναι η μεγαλύτερη χαρά αλλά και ευθύνη

Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να γυρνάς σπίτι και να σε περιμένει ένα ζωάκι ευτυχισμένο που έχεις γυρίσει. Η λαχτάρα τους για να σε δουν και να σου δείξουν την αγάπη τους είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Το χάδι τους και η ηρεμία τους όταν κοιμούνται πάνω σου την ώρα που βλέπεις τηλεόραση είναι ότι πιο χαλαρωτικό. Τα παιχνίδια επίσης που κάνετε και βλέπεις την χαρά και την αθωότητα στο πρόσωπο τους σε γυρνάνε πίσω τότε που ήσουν κι εσύ ένα μικρό παιδάκι που έπαιζες με τα παιχνίδια σου.

Από ότι καταλάβατε έχω ζωάκια, μεγάλωσα και με σκύλους και με γάτες και πιστεύω ότι αυτό με ωρίμασε και σίγουρα με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Όταν αγαπάς το δικό σου ζώο συνηθώς αποκτάς συναισθήματα για όλα τα ζωάκια, ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον και για τους ανθρώπους που ίσως χρειάζονται την βοήθεια σου.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να αναλογιστείς τις ευθύνες. Για να περνάει καλά το ζώο αλλά και εσύ πρέπει να σκεφτείς ότι υπάρχουν υποχρεώσεις και πολλές φορές δυσκολίες. Όλα λύνονται αρκεί να το θέλεις πραγματικά.

Αρχικά, συζήτησε το με τους γονείς σου. Δες αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το στηρίξουν. Ένα ζώο έχει έξοδα. Γιατρούς, τροφές, αξεσουάρ, φάρμακα.

Τα ταξίδια επίσης είναι μεγάλο πρόβλημα. Αν ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο θα πρέπει να είναι κάτω από 8 κιλά το ζώο μαζί με το κλουβί του, αν θέλεις να ταξιδέψε μαζί σου στην καμπίνα. Αν λείπεις μικρά ταξίδια θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος να το κρατάει.

Ας έρθουμε στο μεγάλο και καυτό ζήτημα. Η βόλτα! Ο σκύλος θέλει βόλτα. Όχι όποτε θέλεις εσύ, έχει καλό καιρό και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Χρειάζεται βόλτα βρέξει χιονίσει δυο φορές την ημέρα. Αν δεν θα είσαι συνεπής μην πάρεις σκύλο, πάρε γατούλα.

Η γάτα έχει σκάφη που την μαθαίνει από την πρώτη στιγμή και δεν χρειάζεται βόλτα. Πρέπει όμως να την καθαρίζεις και όχι να περιμένεις να απελπιστεί η μαμά σου από την βρόμα και να την καθαρίσει για μια ακόμα φορά.

Τέλος, θα σου πρότεινα να ψάξεις στις φιλοζωικές. Αν αντιμετωπίσεις δυσκολίες ή δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις, τότε μόνο αναζήτα κάποιο ζώο επί πληρωμή. Αυτό στο λέω γιατί υπάρχουν τόσα ζώα εκεί έξω που ψάχνουν ένα ζεστό σπίτι και μια οικογένεια να τα αγαπήσει.

Αυτό που θέλω να σας πω με λίγα λόγια είναι ότι αν ξέρετε και αναλάβετε τις ευθύνες σας τα ζώα είναι το πιο όμορφο πράγμα.

Δες ακόμα Είσαι φοιτήτρια και φοβάσαι να κοιμηθείς μόνη σου; Φίλη μου σε νιώθω και σου έχω λύσεις!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved