Η εξομολόγηση της Lily Collins για τις διατροφικές διαταραχές και τη μεγάλη «νίκη» της

Η «Emily In Paris» αποκαλύπτει τις πιο «σκοτεινές» στιγμές της ζωής της και τη «μάχη» με τις διατροφικές διαταραχές.

Κανένας μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη συγκλονιστική της ερμηνεία στην ταινία «The Bone» του Netflix, όπου η Lily Collins κλήθηκε να υποδυθεί μία νεαρή γυναίκα που πάλεψε με τη νευρική ανορεξία, μπαίνοντας σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Η ηθοποιός πήρε το ρίσκο και ανέλαβε τον ρόλο που της προτάθηκε, ενώ όπως έχει αποκαλύψει και η ίδια έχει βρεθεί αντιμέτωπη παλαιότερα με τους «δαίμονες» των διατροφικών διαταραχών, κάτι το οποίο την ταλαιπώρησε αρκετά. Ωστόσο, πώς μπόρεσε να βελτιώσει τη σχέση της με το φαγητό και να ξεπεράσει αυτήν την πολύ «σκοτεινή» και δύσκολη περίοδο της ζωής της;

«Emily in Paris»: 6 items που η Lily Collins έχει πάντα στην τσάντα της

Lily Collins: Πώς ξεπέρασε τις διατροφικές διαταραχές;

Ακολουθεί απόσπασμα από συνέντευξη της Lily Collins για τη «μάχη» με την ψυχογενή ανορεξία.

Είχες ενδοιασμούς να αναλάβεις τον ρόλο;

https://www.instagram.com/p/CivKuuXJSCy

Η πρόταση έφτασε μία εβδομάδα αφότου έγραψα ένα βιβλίο, αναφορικά με τη διατροφική διαταραχή μου. Έτσι, ένιωσα σαν να ήταν κάποιο μήνυμα από το σύμπαν, που μου έλεγε πως πρέπει να το κάνω, ενώ το είδα ως ευκαιρία για να κατανοήσω καλύτερα όσα περνούσα.

Πώς ένιωσες που υποδύθηκες μία κοπέλα με νευρική ανορεξία;

https://www.instagram.com/p/CgmpbI5OElZ

Ήταν σαν να ξαναπερνάω από την ίδια κατάσταση, αλλά από διαφορετική θέση, αφού υποδυόμουν μια άλλη κοπέλα και έβλεπα τα πράγματα από μία ακόμα οπτική γωνία.

Τι προκάλεσε, τελικά, τη νευρική ανορεξία στην πραγματική σου ζωή; Ποιο ήταν το έναυσμα;

Όταν ήμουν μικρότερη ήθελα να «αγγίξω» αυτήν τη φαινομενική εικόνα τελειότητας που προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού πίστευα πως για να είσαι όμορφη, χρειάζεται να «χωράς» σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος ρούχου. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα πως αυτή η «τελειότητα» προξένησε μεγάλο κακό στη ζωή μου, στην ψυχολογία μου και στο μέλλον μου, καθώς ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια κάποια στιγμή στη ζωή μου. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, έβαλα ένα τέλος, άλλαξα τις προτεραιότητές μου και πήγα «κόντρα» στα κοινωνικά στερεότυπα, που επιβάλλονταν και ακολουθούσα ηθελημένα.

Τι σε βοήθησε να ανακάμψεις και να είσαι ξανά υγιής;

Η ανάρρωση είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και διαρκεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο. Βρίσκομαι ακόμη σε στάδιο ανάκαμψης. Η διατροφική διαταραχή μπορεί να υπάρχει μέσα σου, όμως σου δίνεται η δυνατότητα να ελέγξεις πόσο θα επηρεάζει τη ζωή και την υγεία σου. Η ταινία «The Bone» λειτούργησε σαν ένα θεόσταλτο δώρο για εμένα. Ήταν ειλικρινά θεραπευτική.

https://www.instagram.com/p/Cf9qEbFORg7

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος όσον αφορά τη νευρική ανορεξία;

Ότι μπορείς απλώς να φας, δεν έγινε και τίποτα. Ε, λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο και απλό το να απολαύσεις το φαγητό σου όσο λέγεται και ακούγεται.

Τι θα συμβούλευες κάποιον που πάσχει από μία διατροφική διαταραχή;

Το να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας δεν μας κάνει ευάλωτους, αλλά γενναίους. Επικοινώνησε με τους κοντινούς σου ανθρώπους και ζήτησε βοήθεια με θάρρος. Έτσι, θα σταματήσεις να νιώθεις πως είσαι μόνος σε αυτήν τη «μάχη».

Τέλος, τι θα συμβούλευες κάποιον που έχει έναν κοντινό άνθρωπο που παλεύει με τις διατροφικές διαταραχές;

Αυτό το ταξίδι είναι διαφορετικό για τον καθένα. Παρόλα αυτά, πρέπει να μιλάτε στα άτομα που σας έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μπορεί να θυμώσουν, να στενοχωρηθούν, να μην αντιδράσουν αναμενόμενα, όμως, οφείλετε να τους στηρίξετε και να συζητήσετε μαζί τους. Έτσι, θα μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα. Αυτό βοήθησε κι εμένα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Emily In Paris: Η γκαρνταρόμπα της 2ης σεζόν είναι γεμάτη designer looks

5 πράγματα που δεν ήξερες για τη σταρ του Emily In Paris, Lily Collins

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved