Η Αναστασία Τσιλιμπίου είπε την πιο σωστή κουβέντα για την περίοδο και τα συναισθήματα ντροπής

Viral στο TikTok έγινε η Αναστασία Τσιλιμπίου μιλώντας για την περίοδο και σίγουρα θα ταυτιστείς μαζί της.

Η περίοδος είναι για τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας σου κάτι σαν κοινό μυστικό. «Shh, μόλις αδιαθέτησα», «όχι! Μου ήρθε η περίοδος, πώς θα βγάλω τη σερβιέτα από την τσάντα να πάω στην τουαλέτα;» και άλλες τέτοιες σκέψεις έχεις κάνει στο σχολείο τη στιγμή που η φύση σού έχει χτυπήσει την πόρτα.

Όσο για την ντροπή σου; Πολύ μεγάλη! Κάνεις λες και θα βγάλεις κάτι παράνομο από την τσάντα, ντρέπεσαι φρικτά να σου δώσει η διπλανή σου σερβιέτα και όταν την πάρεις την κρύβεις μέσα από την μπλούζα λες και αν τη δεις κάποιος θα σε κατηγορήσει για έγκλημα. Για όλα αυτά μιλά σε ένα βίντεο στο TikTok η ηθοποιός, Αναστασία Τσιλιμπίου, και είμαι σίγουρη πως όσα περιγράφει τα έχεις νιώσει. Θα ταυτιστείς απόλυτα με όσα σου λέει.

3 σημάδια ότι η πρώτη περίοδός σου πλησιάζει - Chill και προετοιμάσου σωστά!

Το video της Αναστασίας Τσιλιμπίου στο TikTok για την περίοδο

Πάνω από 91.000 likes και περισσότερα από 1800 σχόλια συγκέντρωσε το βίντεο της Αναστασίας Τσιλιμπίου στο TikTok στο οποίο και προτρέπει όλα τα κορίτσια να πάψουν να ντρέπονται για τη σερβιέτα και την περίοδό τους.

«Αυτό είναι μια σερβιέτα. Φαντάζομαι όλοι ξέρετε τη χρήση της. Θυμάμαι όλα τα χρόνια που πήγαινα σχολείο να κρύβω τη σερβιέτα μου και να τη δίνω στη φίλη μου ή να μου τη δίνει μια φίλη μου σαν να διακινούμε κάτι που κανείς δεν πρέπει να δει. Αν βλέπεις, λοιπόν, αυτό το βίντεο είναι το σημάδι σου να σταματήσεις να δίνεις ή να κρατάς τη σερβιέτα σου σαν να διακινείς κάτι παράνομο», λέει στο βίντεο στο TikTok η Αναστασία Τσιλιμπίου.

Και συνεχίζει: «Για σένα που θα πας να σχολιάσεις ‘’δε χρειάζεται να ξέρουμε πως έχεις περίοδο, δε χρειάζεται να διατυμπανίζεις παντού τη σερβιέτα σου’’ δεν σου είπα να την κουνάς σαν μαντηλάκι που χαιρετάς τους ναύτες που φεύγουν με το καράβι. Απλά λέω ότι είναι μια σερβιέτα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομερό και ντροπιαστικό. Πάρε τη σερβιέτα σου, πήγαινε στο μπάνιο και να θυμάσαι να αλλάζεις συχνά, γιατί είναι θέμα υγιεινής. Δε χρειάζεται να ντρέπεσαι για κάτι που είναι φυσιολογικό στο σώμα σου».



Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος θα σε κοιτάξει περίεργα στο σχολείο, επειδή κρατάς μια σερβιέτα, απλώς αγνόησέ τον. Αυτό που σου συμβαίνει κάθε μήνα είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι ποτέ και για κανέναν λόγο.

Photos: @anastasia_tsilimpiou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κράμπες περιόδου; Δες 4 tips για να ανακουφιστείς

Ξαφνική περίοδος; 3 τρόποι να αντιμετωπίσεις την πιο άβολη στιγμή

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved