Ο Νικόλας Χαλκιαδάκης στο TeenQueen: «Έχω δεχθεί bullying γιατί δεν τελείωσα δραματική σχολή»

Ο Νικόλας Χαλκιαδάκης μιλά για τη φοιτητική ζωή του στη Θεσσαλονίκη και την πρώτη του επαφή με την υποκριτική, για τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, για τη λατρεία στο σινεμά, για τον δάσκαλό του, Δημήτρη Λάλο, για τα... ευτράπελα που έχουν συμβεί με θαυμαστές του στον δρόμο, αλλά και για όσα θα γίνουν στον Ήλιο του ΑΝΤ1 στα επόμενα επεισόδια. Τελικά ο Ιάσωνας θα είναι μαζί με την Εύα;

«Παλέψαμε» πολύ για να κανονίσουμε αυτήν τη συνέντευξη. Εκείνος με τα πολύωρα, καθημερινά γυρίσματα για τη σειρά «Ήλιος» του ΑΝΤ1, εγώ με τεράστιο όγκο δουλειάς. Καταλαβαίνεις! Τελικά, τα καταφέραμε, συναντηθήκαμε και απολαύσαμε τη βόλτα μας στην Ακρόπολη. Ο λόγος για τον... Νικόλα Χαλκιαδάκη.

Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε στο τηλέφωνο και από τη συνάντησή μας κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος έξω καρδιά, ζεστός, ένα παιδί 23 χρόνων με πολλά όνειρα και μεγάλη αγάπη για την υποκριτική.

Αρκεί να σκεφτείς ότι μόλις μέσα σε έναν χρόνο που ζει στην Αθήνα έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε πολλές δουλειές, από διαφημιστικό σοκοφρέτας, σε ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, Ruben Östlund, στη σειρά Φαμίλια, στον Σιωπηλό Δρόμο, στο Καρτ Ποστάλ και τώρα στον Ήλιο, όπου υποδύεται τον φυγά, Ιάσωνα.

Ο Νικόλας Χαλκιαδάκης, λοιπόν, μιλά στο TeenQueen.gr για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή του τον τελευταίο έναν χρόνο, για σινεμά, για ταξίδια, αλλά... και για το τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια του Ήλιου με τον Ιάσωνα.

tsoutsa

Η Δέσποινα Τσούτσα στο TeenQueen: Ταυτίζομαι με τον ρόλο μου γιατί κι εγώ έχασα μικρή τον μπαμπά μου

Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Μεγάλωσα στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Είναι από εκεί ο πατέρας μου. Η μητέρα μου είναι Αθηναία, αλλά συνέβη το κλασικό που εκείνη ήρθε στην Κρήτη για να σπουδάσει κι έμεινε για πάντα. Μέχρι τα 18 ήμουν στο Ρέθυμνο, αλλά μετά έφυγα για σπουδές στη Θεσσαλονίκη.

Ήθελες από μικρός να φύγεις;

Ναι! Για πολλά χρόνια σκεφτόμουν και το εξωτερικό και για αυτό έχω κάνει πολλά ταξίδια. Οικογενειακά ταξιδεύαμε πάρα πολύ. Φαντάσου ότι το πρώτο μου road trip στην Ευρώπη το έκανα σε ηλικία 2 ετών. Μαζεύαμε χρήματα και κάναμε για πολλά χρόνια κάθε Πάσχα ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

xalkiadakis sister

Ο Νικόλας Χαλκιαδάκης με την αδελφή του σε παιδική ηλικία

Πήγες, λοιπόν, για σπουδές στη Θεσσαλονίκη… Τι σπούδασες και πώς βρέθηκες στην Αθήνα;

Στη Θεσσαλονίκη πήγα για να σπουδάσω στα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου. Κάποια στιγμή έφυγα για Erasmus στην Ισπανία, αλλά δυστυχώς διακόπηκε άδοξα λόγω Covid-19 και γύρισα στην Κρήτη. Τον τελευταίο χρόνο μένω στην Αθήνα. Γενικά, είμαι all over the place.

Η υποκριτική πώς προέκυψε στη ζωή σου; Είχε κάποια σχέση η οικογένειά σου με τις τέχνες;

Η υποκριτική υπήρχε μέσα μου από παλιά, αλλά δεν το είχα εκδηλώσει. Οι γονείς μου δεν έχουν σχέση με την τέχνη. Μάλλον η καλλιτεχνική φλέβα της γιαγιάς μου φταίει, η οποία πέθανε και πολύ πρόσφατα, πριν έναν μήνα, και η απώλειά της με έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Ήμουν πολύ δεμένος μαζί της.

Τώρα η υποκριτική… θα σου πω πώς προέκυψε ακριβώς. Εγώ ήμουν αθλητής για πολλά χρόνια. Έπαιζα βόλεϊ και beach volley, συμμετείχα σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, οπότε και για αυτό πήγα στα ΤΕΦΑΑ.

Όσο, όμως, ήμουν στα ΤΕΦΑΑ, συμμετείχα σε μια φοιτητική θεατρική ομάδα για δυο χρόνια. Ήταν από τα πιο ωραία πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, γιατί ήταν από εμάς για εμάς. Ήμασταν 30 άνθρωποι τρελαμένοι, όλοι φοιτητές, και κάναμε πρόβες μέσα στο Πανεπιστήμιο παράνομα- γιατί δεν μας άφηναν για κάποιον λόγο. Κλείδωναν το βράδυ, εμείς μπαίναμε από σπασμένες πόρτες και κάναμε πρόβες νύχτα. Ξεκινούσαμε 10 το βράδυ και κάναμε πρόβα μέχρι τις 4 το πρωί. Στο τέλος της χρονιάς διαλέγαμε ένα έργο όλοι μαζί, το δουλεύαμε, το ανεβάζαμε και παίζαμε σε Φεστιβάλ. Οπότε, κάπως από εκεί αναζωπυρώθηκε το πράγμα.

https://www.instagram.com/p/CPi1ChhrZeM

«Συμμετείχα σε ταινία του Σουηδού σκηνοθέτη, Ruben Östlund, ο οποίος έχει πάρει Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Ήταν τεράστια εμπειρία»

Είσαι μόλις έναν χρόνο στην Αθήνα και έχεις κάνει αξιόλογες και αρκετές δουλειές με συμμετοχές στη Φαμίλια, στον Σιωπηλό Δρόμο, στο Καρτ Ποστάλ και τώρα στον Ήλιο. Έχεις καταφέρει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα… Πώς έγινε η αρχή;

Πήγε καλά! Η πρώτη δουλειά που έκανα ήταν μια διαφήμιση, η οποία έγινε τελείως τυχαία. Βρισκόμουν μετά την καραντίνα στην Κρήτη, είχα δει ένα πρακτορείο στο Facebook και είχα κάνει like. Εκείνοι είχαν βγάλει μια ανακοίνωση για casting κι έτσι έτυχε να κάνω διαφήμιση για σοκοφρέτα. Και μέσα από εκεί κάπως όλο εξελίχθηκε πολύ σταδιακά.

Μετά, συμμετείχα σε ταινία του Σουηδού σκηνοθέτη, Ruben Östlund, ο οποίος έχει πάρει Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Κάναμε γυρίσματα στο σκάφος του Ωνάση. Ήταν τεράστια εμπειρία, γιατί είδα πώς δουλεύει το σινεμά στο ultimate επίπεδο στην Ευρώπη. Σκέψου ότι στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Woody Harrelson. Αυτές ήταν οι δύο πρώτες δουλειές που έκανα και αισθάνομαι τυχερός, γιατί βρέθηκα τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος.

Έχεις τελειώσει δραματική σχολή;

Όχι! Παρακολούθησα πολλά σεμινάρια και εργαστήρια, ένα εκ των οποίων ήταν με τον Δημήτρη Λάλο και με βοήθησε πάρα πολύ. Με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε να κάνουμε πέρσι μαθήματα. Είναι ένας εκπληκτικός ηθοποιός, άνθρωπος και δάσκαλος. Για μένα το εργαστήριο που έκανα μαζί του ήταν μια σχολή. Ξέρει πολλά πράγματα και χαίρομαι που επιτέλους πήρε την αναγνώριση που του αξίζει. Γιατί είναι 42 χρόνων και τον έμαθε ο κόσμος φέτος ξαφνικά, από τον Σασμό, ενώ δουλεύει 25 χρόνια στον χώρο.

«Έχω φάει bullying από διάφορους ανθρώπους του χώρου είτε άμεσα είτε έμμεσα, επειδή δεν έχω τελειώσει δραματική σχολή»

Αντιμετώπισες περίεργες συμπεριφορές επειδή δεν είσαι απόφοιτος δραματικής; Γιατί κι αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει…

Όπου κι αν πήγαινα ήμουν απόλυτα ειλικρινής. Έλεγα ότι δεν έχω την τυπική εκπαίδευση. Και ναι, έχω φάει bullying από διάφορους ανθρώπους του χώρου είτε άμεσα είτε έμμεσα, επειδή δεν έχω τελειώσει δραματική σχολή. Δεν δίνω σημασία, όμως, γιατί ξέρω πώς θέλω να προχωρήσω.


Σκέφτεσαι, δηλαδή, στο μέλλον να σπουδάσεις υποκριτική;

Σκέφτομαι να πάω στο εξωτερικό να σπουδάσω, γιατί με ενδιαφέρει πολύ το σινεμά. Το καθαρά θεατρικό που έχουν εδώ οι σχολές κάπως νιώθω πως εμένα δεν μου ταιριάζει. Εγώ πιστεύω, επίσης, πολύ σε κάτι που λέγεται non formal education, που είναι η μη τυπική εκπαίδευση. Που σου λέει ότι δεν είναι όλα τάξη, δάσκαλος απέναντι και πάμε. Υπάρχουν πράγματα που είναι αλλιώς. Έχω βρει κάποια πράγματα έξω και μόλις τελειώσει ο «Ήλιος» θα δω τι θα κάνω. Σκέφτομαι να φύγω και για Αμερική.

Θα ήθελες δηλαδή να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό; Να φύγεις μόνιμα;

Εξαρτάται. Υπάρχουν στιγμές που ξυπνάω και λέω «τι ωραία που είναι εδώ». Από την άλλη, θέλω να πάω και στο εξωτερικό να δω αν μου αρέσει, γιατί μπορεί να μη μου ταιριάζει κιόλας.

Στον Ήλιο υποδύεσαι τον Ιάσωνα, που είναι φυγάς, τα μπλέκει στην αρχή με την Εύα και μετά καταλήγει με την Ελένη. Να φανταστώ ότι δεν έχεις κοινά μαζί του…

Το μόνο κοινό είναι ότι μου αρέσει να φοράω κουκούλα, όπως ο Ιάσωνας. Αυτός εκείνος το έκανε επειδή κρύβεται από την αστυνομία, εμένα απλώς μ’ άρεσε πάντα.

xalkiadakis ilios

Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι πάλι με την Εύα στα επόμενα επεισόδια;

Με την Εύα ο Ιάσωνας έζησε κάτι ωραίο και έντονο, που όμως τελείωσε άδοξα. Τώρα ο Ιάσωνας είναι ζευγάρι με την Ελένη. Νομίζω ότι η Ελένη είναι για τον Ιάσωνα το mother figure που του έλειπε. Τώρα, αυτό που θα γίνει με την Εύα είναι ότι ο Ιάσωνας κάποια στιγμή θα πάει να μείνει στο σπίτι τους. Θα πάει, δηλαδή, ως φιλοξενούμενος του Δημήτρη και της Αλίκης, μέχρι να βρει να νοικιάσει σπίτι, γιατί η Ελπίδα, η μαμά του, θα φύγει από την Καβάλα για τη μετάθεσή της στην Αθήνα. Θα είναι λίγο άβολη η συναναστροφή με την Εύα.

Σου αρέσει περισσότερο το δράμα ή κωμωδία;

Μ’ αρέσει πιο πολύ να παίζω δράμα, μ’ αρέσει πιο πολύ να βλέπω κωμωδία, αν μιλάμε για τηλεόραση.

Στα social media δέχεσαι μηνύματα;

Στα social media γίνεται ένας χαμός από μηνύματα, αλλά και στον δρόμο με σταματούν. Στο Instagram μού στέλνουν μικρά κορίτσια. Το target group μου είναι 15-18, οπότε επειδή μιλάμε και για ανήλικα είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στις απαντήσεις μου.

Στον δρόμο μού έχουν συμβεί τα πιο απίστευτα. Πριν μερικές μέρες περπατούσα, άκουγα μουσική, και ακούω έξω από ένα μαγαζί έναν κύριο- μεγάλο σε ηλικία- να λέει «πιτσιρικά, τι θα γίνει; Θα σου πει η Ελπίδα ότι είναι μάνα σου; Περιμένουμε τόσο καιρό». Είχε πλάκα! Το απολαμβάνω όλο αυτό που συμβαίνει στον δρόμο.

https://www.instagram.com/p/CN5K78Ag6dH

Κάποιο περίεργο περιστατικό που να σε είχε κάνει να νιώσεις άβολα έχει συμβεί;

Ήταν ένα σκηνικό, που συνέβη έξω από το σπίτι μου, με μια κυρία. Βγαίνω από το σπίτι να πάω supermarket και ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία μου παρκάρει μια κυρία γύρω στα 40. Όπως με βλέπει, σταματάει το παρκάρισμα, κατεβάζει παράθυρο και μου λέει «εδώ μένεις;». Εγώ πάγωσα. Λέω «συγγνώμη;» Με ξαναρωτάει «εδώ μένεις;», λέω «ναι». «Αχ τι ωραία και σε βλέπω κάθε μέρα και έλα να βγάλουμε φωτογραφία να στείλω στις κόρες μου», έλεγε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα παράξενα, αλλά ήταν ευγενέστατη η γυναίκα.

Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο- γιατί τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί αρκετά- προσπαθώ να κρατώ ζωντανό το κομμάτι του αθλητισμού. Κάνω γυμναστική στο σπίτι, για παράδειγμα, 1 η ώρα τη νύχτα. Κάνω, όμως, και σεμινάρια. Τα σεμινάρια δεν τα εντάσσω στο πλαίσιο της δουλειάς, είναι μέρος του ελεύθερου χρόνου μου. Τα θεωρώ αυτοβελτίωση.

FYI: Ο Νικόλας Χαλκιαδάκης συμμετέχει στη σειρά «Ήλιος» του ANT1, που προβάλλεται καθημερινά στις 17.30!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιφιγένεια Τζόλα στο TeenQueen.gr: «Είχα έντονη εφηβεία! Ήθελα να κάνω την επανάστασή μου»

Η Ιζαμπέλλα Φούλοπ από τη Γη της Ελιάς στο TeenQueen.gr: «Με γοήτευε η τηλεόραση αλλά τη φοβόμουν»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved