Evangelia: «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πετύχω μια καριέρα στη μουσική»

Το ανερχόμενο pop idol μιλά αποκλειστικά για όλα μόνο στο Teen Queen!

Είναι ένα από τα πιο hot ονόματα της pop μουσικής αυτήν τη στιγμή και μπορεί ήδη να έχει γίνει το νέο σου κόλλημα. Η 27χρονη τραγουδίστρια Evangelia- με το ιδιαίτερο στυλ- ήρθε πριν λίγο καιρό στο προσκήνιο και μας έδωσε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε καλύτερα με το νέο της τραγούδι, Páme Páme.

Γεννημένη στην Αμερική, αλλά με ιδιαίτερη λατρεία στην Κρήτη από όπου κατάγεται ο μπαμπάς της, η Evangelia προσπαθεί να συνδυάζει στα τραγούδια της το παραδοσιακό στοιχείο με τους σύγχρονους ήχους, δημιουργώντας ξεχωριστά και πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια.

Η γλυκιά τραγουδίστρια μίλησε στη Μαρία Ροδίτη και το Teenqueen για τη μουσική και τα νέα σχέδιά της, για το πόσο αγαπά την Ελλάδα, για την εμπειρία της με τον κορονοϊό στην Αμερική, αλλά αποκάλυψε και όλα τα beauty και fashion μυστικά της.

Κορίτσια, ας γνωρίσουμε καλύτερα την Evangelia!


Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες και ποια είναι η σχέση σου με την Κρήτη;

Γεννήθηκα στην Αμερική, αλλά μετά από ένα μήνα ήρθαμε οικογενειακώς στην Κρήτη, για να γνωρίσω την οικογένεια του μπαμπά μου (η μαμά μου είναι Αμερικανίδα με καταγωγή από Ιταλία) και για να με βαφτίσουν. Από τότε, κάθε καλοκαίρι γυρνούσα στο χωριό της γιαγιάς μου και έμενα μαζί της στο αγρόκτημα, όπου κάναμε παρέα διάφορες δουλειές. Δυστυχώς, η γιαγιά μου δε ζει πια, αλλά συνεχίζω να πηγαίνω όποτε μπορώ για να δω την υπόλοιπη οικογένεια και να αναβιώσω αυτά τα υπέροχα χρόνια της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας. Εκεί έκανα αμέτρητους καλούς φίλους και περνούσα μαζί τους μαγικές στιγμές, στις παραλίες και στις φυσικές ομορφιές του τόπου. Η σχέση μου με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την Κρήτη είναι πολύ στενή. Πάντοτε ένιωθα περήφανη για αυτό το κομμάτι της καταγωγής μου.

Πόσο καιρό έχεις να έρθεις στην Ελλάδα και τι είναι αυτό που σου έχει λείψει περισσότερο από εδώ;

Ήμουν Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι για τον γάμο του αδερφού μου και για να γυρίσω το βίντεο κλιπ για το «Páme Páme». Θα ήθελα να έρθω φέτος, αλλά δεν ξέρω ακόμα εάν θα μπορέσω. Μου λείπει η οικογένειά μου, μου λείπουν οι φίλες και οι φίλοι μου, το εκπληκτικό φαγητό της θείας μου, οι πανέμορφες παραλίες, οι βόλτες μέχρι το πρωί, ο χορός στα πανηγύρια ...η λίστα είναι τεράστια! Η Ελλάδα είναι μοναδική το καλοκαίρι και ελπίζω να μπορώ να έρχομαι κάθε χρόνο, για την υπόλοιπη ζωή μου!

Βλέπουμε ότι το video clip του τραγουδιού «Páme Páme» είναι στην ουσία ένα κρητικό γλέντι. Εσύ είσαι άνθρωπος της παρέας και του πάρτι ή είσαι πιο μοναχική;

Είμαι άνθρωπος της παρέας και του πάρτι, αν και κάποιες στιγμές προτιμώ να μένω μόνη. Ουσιαστικά, όμως, λατρεύω να είμαι μαζί με κόσμο που αγαπώ και συγκεκριμένα να χορεύουμε όλοι μαζί. Το κέφι με γεμίζει χαρά!

100906609 163711448476903 3674263342204617281 n

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω και να φαντάζομαι τον εαυτό μου σαν τραγουδίστρια. Η μητέρα μου και οι αδερφές της τραγουδούν, αλλά και άτομα στην οικογένεια του μπαμπά μου ασχολούνται με το τραγούδι. Εγώ είμαι η μόνη στην οικογένεια, η οποία ασχολείται επαγγελματικά. Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ξεκίνησε σαν χόμπι, γιατί οι γονείς μου ήθελαν να πάω στο Πανεπιστήμιο και να έχω αρχικά μια σταθερή δουλειά. Εγώ, από την άλλη, δεν πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω μια καριέρα στη μουσική. Το αντιμετώπιζα σαν όνειρο που ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν σπούδασα και έγινα εκπαιδευτικός για παιδιά με ειδικές ανάγκες —κάτι που μου άρεσε πολύ. Εργαζόμουν στο σχολείο την ημέρα και τα βράδια βρισκόμουν σε διαφορά στούντιο στη Νέα Υόρκη για να ηχογραφήσω τραγούδια σαν χόμπι. Όλα άλλαξαν όταν έγιναν περικοπές στο σχολικό σύστημα που εργαζόμουν και προέκυψε η ευκαιρία να προσηλωθώ στη μουσική, χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθώ από τη δουλειά μου εγώ η ίδια. Είχα το πτυχίο μου, οπότε αν κρινόταν απαραίτητο να γυρίσω στην παλιά δουλειά μου, πάντα θα υπήρχε αυτή η επιλογή. Μέσα σε δύο χρόνια έκλεισα συμφωνία για δίσκο με τη Sony Music. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τα όνειρά μου έχουν γίνει πραγματικότητα.

Τι είναι η μουσική για σένα;

Η μουσική είναι θεραπεία, διασκέδαση, όλο το φάσμα της ζωής για μένα. Σε κάθε στιγμή της ζωής φαίνεται να αναλογεί η κατάλληλη μουσική. Ακούω μουσική κάθε μέρα, και όταν δεν ακούω, δημιουργώ και δοκιμάζω μελωδίες μόνη μου. Πιστεύω βαθιά μέσα μου πως η μουσική είναι η μόνη αγνή μαγεία, η οποία απομένει στον κόσμο.

Ποια είναι τα μουσικά σου πρότυπα;

Όλα εξαρτώνται από τη διάθεσή μου κάθε στιγμή! Μου αρέσουν τα διάφορα είδη της μοντέρνας pop μουσικής, latin και hip hop. Όμως, λατρεύω και τα παραδοσιακά κρητικά (ειδικά να τα χορεύω), τα λαϊκά, τα ρεμπέτικα... Για αυτό τοn λόγο και η μουσική που γράφω έχει ελληνικά και αμερικανικά στοιχεία. Μου αρέσει πάρα πολύ η Μαρίνα Σάττ,ι επειδή η μουσική της «παντρεύει» το παλιό στοιχείο με το νέο, στο ελληνικό τραγούδι. Νομίζω τη χαρακτηρίζει μία «φρέσκια» προοπτική και ειλικρινά θαυμάζω την τέχνη της. Ένας τραγουδιστής με τον οποίο θα ήθελα να συνεργαστώ στο μέλλον είναι ο Bad Bunny. Θα ήθελα να συνθέσουμε ένα τραγούδι με ελληνικά και λατινικά στοιχεία-και να το χορεύει όλος ο κόσμος! Μου αρέσει πολύ και η ιδέα να κάνω ντουέτο και με Έλληνα τραγουδιστή.

Τι αποτελεί για σένα έμπνευση για να γράψεις μουσική ή να δημιουργήσεις ένα τραγούδι;

Πάντα στριφογυρίζει μία ιδέα μέσα μου, αλλά ποτέ δεν ξέρω πότε θα εκδηλωθεί. Καμιά φορά έρχεται στο ντους, άλλες φορές όταν οδηγώ, άλλες φορές όταν είμαι πολύ στεναχωρημένη, και άλλες φορές όταν είμαι στο στούντιο με παρέα και έχουμε σκοπό να γράψουμε ένα τραγούδι. Οι ιδέες έρχονται από τη ζωή μου και αυτά που νιώθω και θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο. Ό,τι τραγουδάω το νιώθω μέσα μου.

evangelia 98106446 598117614134995 3208978611208753675 n

Συνεργάζεσαι με τον σύντροφό σου και παραγωγό, Stolar. Πώς είναι αυτή η εμπειρία; Είναι εύκολο ή δύσκολο για ένα ζευγάρι να συνεργάζεται;

Όταν γνώρισα τον Stolar ένιωσα μια άνεση κατευθείαν, λες και ήμασταν φίλοι για χρόνια. Όταν ξεκίνησε η σχέση μας, αποφασίσαμε να μην εργαστούμε μαζί, διότι φανταστήκαμε ότι δε θα ήταν εύκολο και επιπλέον θέλαμε η σχέση μας να «στέκει» μόνη της, ανεξάρτητα από την καριέρα μας. Και όντως, έτσι έγινε τους πρώτους μήνες, αλλά κάποιες φορές γράφαμε τραγούδια μαζί για διασκέδαση και για να περνάει η ώρα. Συνειδητοποιήσαμε ότι η χημεία μας ως συνεργάτες ήταν πολύ δυνατή. Όταν, λοιπόν, είχαμε την ιδέα, μια μέρα, να δοκιμάσουμε να συνθέσουμε ένα pop τραγούδι με ελληνικά στοιχεία, καταλάβαμε ότι κάτι μοναδικό συνέβαινε όταν εργαζόμασταν μαζί. Νιώθω τόσο άνετα μαζί του, τού έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και η μουσική που δημιουργούμε μαζί «βγαίνει» μέσα από πολλή αγάπη. Δεν υπάρχουν πολλές συγκρούσεις, όμως όταν υπάρχουν, δουλεύουμε μαζί σαν ομάδα για να τις λύσουμε. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς τον Stolar. Αισθάνομαι τόσο τυχερή να είμαι με κάποιον τον οποίο αγαπώ τόσο βαθιά και με τον οποίο η δημιουργία είναι τόσο άνετη και αρμονική.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να κάνεις συναυλία στην Ελλάδα;

Ναι! Το όνειρο μου είναι να κάνω συναυλία στο Ηρώδειο! Έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής από εκεί, αλλά περισσότερο με αφήνει άναυδη η ιστορία του. Ξέρω ότι είναι πολύ φιλόξοδο, και ότι θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά στο κομμάτι της δισκογραφίας, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι είναι το ψηλότερο βάθρο καλλιτεχνικής καταξίωσης.

Ετοιμάζεις κάποιο νέο τραγούδι; Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σου σχέδια;

Ναι! Έχω ήδη κάποια τραγούδια έτοιμα και συνεχίζω να γράφω καινούρια κάθε μήνα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μετά το καλοκαίρι. Όλα τους έχουν ενσωματωμένα ελληνικά στοιχεία και ελπίζω να αρέσουν στους Έλληνες ακροατές!

Παρατηρώντας το Instagram σου βλέπει κανείς ότι προτιμάς το natural look. Ποια είναι η beauty εμμονή σου και το προϊόν που δεν αποχωρίζεσαι σχεδόν ποτέ;

Όντως! Γενικά μού αρέσει πολύ το natural look-είναι και το πιο εύκολο που μπορώ να κάνω μόνη μου! Κάτι που μου αρέσει πολύ και το κάνω χρόνια είναι το «cat eye». Νιώθω «γυμνή» χωρίς να φοράω έστω και λίγο eyeliner. Μου αρέσουν πολύ και τα σταθερά κραγιόν, που «μένουν» όλη τη μέρα.

evangelia 96530848 844621079392520 5542243886772994924 n

Έχεις υπέροχα μακριά, πλούσια και σγουρά μαλλιά. Πώς τα φροντίζεις;

Ευχαριστώ! Δεν κάνω κάτι σπουδαίο... Απλά τα λούζω με σαμπουάν και μετά βάζω μαλακτική. Χτενίζω τα μαλλιά μου μόνο όταν είναι βρεγμένα και μετά αφήνω να στεγνώσουν από μόνα τους.

Παρακολουθείς τις τάσεις της μόδας; Υπάρχει ένα fashion item, το οποίο λατρεύεις όσα χρόνια κι αν περάσουν;

Ναι, τις παρακολουθώ! Μου αρέσουν πολύ τα ψηλόμεσα παντελόνια και οι φούστες σε συνδυασμό με crop top. Λατρεύω το πώς αισθάνομαι μέσα σε ψηλόμεσα ρούχα. Είναι τόσο άνετα και πιστεύω ότι αναδεικνύουν το σώμα μου. Φέτος, όμως, έχω αγαπήσει το trend των cargo pants, γιατί είναι πολύ βολικά και έχουν πολλές τσέπες για να κρατάω τα πράγματα μου!

Διαθέτεις ένα εντυπωσιακό κορμί. Γυμνάζεσαι; Προσέχεις τη διατροφή σου;

Ευχαριστώ πολύ! Γυμνάζομαι περίπου 5 φορές την εβδομάδα, κάνοντας 20 λεπτά ΗΙΙΤ training και 20 λεπτά yoga. Επίσης, παίζω ποδόσφαιρο στην αυλή και χορεύω μόνη μου. Η κίνηση βοηθάει πολύ τη διάθεσή μου. Γενικά προσπαθώ να τρώω υγιεινά -ευτυχώς η ελληνική κουζίνα διαθέτει αρκετά υγιεινά φαγητά! Μου αρέσουν βέβαια και τα γλυκά και τρώω κάτι γλυκό κάθε μέρα...Τρελαίνομαι για τη μαύρη σοκολάτα!

Ποια είναι τα σχέδια για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Θα έρθεις στην Κρήτη ή- λόγω κορωνοϊού- υπάρχει δυσκολία;

Ένα καλοκαίρι χωρίς την Ελλάδα θα με δυσκολέψει... Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως δε θα μπορέσω να έρθω φέτος, με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο μας... Παρόλο που ενημερώθηκα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν και ότι η Ελλάδα θα δεχθεί επισκέπτες, θεωρώ υποχρέωσή μου να προστατέψω τους αγαπημένους μου, αλλά και όλους όσους πιθανώς να συναντούσα, από τον ιό που αυτή τη στιγμή φαίνεται να πλήττει τις ΗΠΑ. Είμαι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες χειρίστηκαν αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ένα αίσθημα το οποίο μοιράζομαι με όλους τους Αμερικανούς φίλους μου. Η αλήθεια είναι πως με είχα φανταστεί να χορεύω στις μοναδικές παραλίες του τόπου μου, με soundtrack το Páme Páme. Σκοπεύω, όμως, να έρθω στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν και να μείνω πιστή στο όνειρό μου...για μία ακόμη φορά!

evangelia 95566245 235389037552311 31055203985549956 n

Πώς βίωσες εσύ την πανδημία του κορονοϊού; Θα ήθελες να κλείσουμε τη συνέντευξη με ένα αισιόδοξο μήνυμα;

Αισθάνθηκα φόβο, ειδικά στην αρχή όταν κατάλαβα ότι εξελίσσεται σε ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και ότι η καραντίνα θα κρατήσει παραπάνω καιρό από ό,τι περίμενα. Όμως, πιστεύω ότι πλέον έχουμε μπει σ’ έναν ρυθμό. Προσωπικά, συνεχίζω τις εργασίες μου, μιλώντας καθημερινά με τους συνεργάτες μου και κάνω ό,τι δουλειά πρέπει να γίνει εκείνη τη μέρα. Κάνω εξάσκηση στη φωνητική και στο χορό μέσω FaceTime. Κάνω γυμναστική, yoga, γράφω νέους στίχους, βγάζω φωτογραφίες επαγγελματικές και μη, μαγειρεύω, παίζω ποδόσφαιρο, επικοινωνώ με οικογένεια και φίλους στο Ίντερνετ. Προσπαθώ να ζω και- γιατί όχι;- να απολαμβάνω την κάθε μέρα. Με τον Stolar, επίσης, αφιερώνουμε χρόνο και στις κοινές εργασιακές δραστηριότητές μας εκτός μουσικής, όπως η λήψη φωτογραφιών. Καθώς οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις μου ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, ο Stolar και εγώ μάθαμε να χρησιμοποιούμε την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και έτσι βγάλαμε φωτογραφίες μόνοι μας από το σπίτι. Το εξώφυλλο του άλμπουμ μου είναι δική μας λήψη!

Διαπιστώσαμε, λοιπόν, πόση προετοιμασία απαιτεί η παρουσίαση ενός κομματιού, και ταυτόχρονα τη σημασία τού να είσαι αυτάρκης και να στέκεσαι στα δυο σου πόδια, σε όλες τις δραστηριότητες. Στη σημερινή οικονομία, καλώς ή κακώς, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ασχοληθείς με όλους τους τομείς παραγωγής και προώθησης μουσικής. Και αυτό πιστεύω θα είναι ένα από τα καλά που θα προκύψουν από την καραντίνα. Ο κόσμος θα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, θα ανακαλύψει κρυμμένα ταλέντα και θα γίνει πιο ευέλικτος στη δράση. Όλα αυτά θεωρώ πως θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αίσθηση προσωπικής δύναμής του και νομίζω ότι η λαχτάρα να συνδεθεί και πάλι με αγαπημένα του πρόσωπα θα ξυπνήσει την ανθρωπιά μέσα του.

Διάβασε ακόμα: Εσύ ξέρεις ποια είναι Evangelia, η νέα hot pop τραγουδίστρια που σαρώνει με το νέο της κομμάτι;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved