4 απλά βήματα που πρέπει να κάνεις όταν είσαι εντελώς εξαντλημένη συναισθηματικά

Μήπως χρειάζεσαι λίγη ξεκούραση;

Η διάθεσή μας δεν είναι πάντα ίδια και αυτό είναι φυσιολογικό. Τι γίνεται, όμως, όταν από εκεί που ήσουν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια ξαφνικά αισθάνεσαι εξαντλημένη και διαρκώς κουρασμένη;

Σε αυτή την περίπτωση μάλλον πρέπει να βοηθήσεις την κατάσταση γιατί η αιτία πιθανόν να μην είναι η ορθοστασία στη δουλειά ή το ατελείωτο διάβασμα για τις εξετάσεις.

1. Κάνε έναν απολογισμό

Βγάλε τα βάρη από μέσα σου και δες τα μπροστά σου. Κατάγραψε όλους τους λόγους για τους οποίους αισθάνεσαι συναισθηματικά εξαντλημένη και τα πράγματα που σε απασχολούν. Μπορείς να τα γράψεις στο ημερολόγιό σου, στον υπολογιστή σου, σε κάρτες σημειώσεων, ό,τι σε βολεύει. Γράψτε τα σε χαρτί για να τα βλέπεις μπροστά σου.

2. Χώρισε τα ζητήματα που σε δυσκολεύουν σε κατηγορίες

Το πιο πιθανό είναι όσα σε απασχολούν να μην σχετίζονται μόνο με έναν τομέα της ζωής σου. Πιθανόν να υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τη δουλειά και άλλα που έχουν σχέση με την οικογένειά σου.

Προσδιόρισε τις κύριες κατηγορίες. Ποιες από αυτές αφορούν την δουλειά και ποιες την προσωπική σου ζωή; Τι μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τον εαυτό σου;

3. Ζήτα βοήθεια

Είναι σημαντικό όταν αισθάνεσαι μεγάλη πίεση να απευθύνεσαι σε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και να συζητάς μαζί τους όσα σε προβληματίζουν. Πολλές φορές μπορεί να σου δώσουν ιδέες που ούτε καν είχες σκεφτεί. Ακόμα και να μη συμβεί όμως αυτό το «βάρος» θα ελαφρύνει και σίγουρα θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

4. Κάνε ένα διάλειμμα

Υπάρχουν φορές που η καθημερινότητα μοιάζει εξαντλητική και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε αποσυντονίζουν. Σε αυτές τις φάσεις είναι σημαντικό να δίνεις χρόνο στον εαυτό σου και να του επιτρέπεις να κάνει ένα μικρό (ή και μεγάλο αν χρειάζεται) διάλειμμα για να φορτώσεις τις μπαταρίες σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved