Μάθε πώς να φτιάχνεις με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο γρανίτα φράουλα

Χρειάζεσαι μόνο 6 υλικά για να φτιάξεις γρανίτες με γεύση φράουλα

Αγαπάμε τις γρανίτες, αγαπάμε και τη φράουλα και αν ταυτίζεσαι μαζί μας τότε συνέχισε να διαβάζεις διότι σε αυτό το άρθρο θα σου μάθουμε μία συνταγή για γρανίτα φράουλα, η οποία θα σε σώσει τις ζεστές μέρες που θα αναζητάς κάτι δροσερό αλλά και σπιτικό!

Συγκεκριμένα, η συνταγή είναι για κρεμώδεις γρανίτες που φτιάχνονται με φρέσκες φράουλες, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και φυσικό γλυκαντικό. Είναι, στην ουσία, ένα υγιεινό παγωτό που φτιάχνεται εύκολα, χωρίς παγωτομηχανή σε λίγες μόνο ώρες.

Αρχικά, θα χρειαστείς ένα μπλέντερ ώστε να ετοιμάσεις το μείγμα για τις γρανίτες και να πολτοποιήσεις τις φράουλες, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι σε ένα κρεμώδες μείγμα.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να έχεις προμηθευτεί φόρμες για γρανίτα, τις οποίες είναι εύκολο να βρεις στα σούπερ μάρκετ. Τέλος, θα χρειαστείς ξυλάκια για παγωτό.

Χρειάζεσαι μόνο 6 υλικά για να φτιάξεις γρανίτες με γεύση φράουλα

  • Γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • Κρέμα γάλακτος
  • Γλυκαντικό της επιλογής σου – (πχ. Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι)
  • Φέτες φράουλας - οι ώριμες φράουλες κάνουν το παγωτό ακόμα πιο γλυκό!
  • Χυμός lime
  • Εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πρόσθεσε όλα τα υλικά με οποιαδήποτε σειρά στην κανάτα του μπλέντερ. Χτύπησε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες μείγμα.

Στη συνέχεια, γέμισε τη φόρμα για γρανίτες μέχρι πάνω και προσθέστε ένα ξύλινο ξυλάκι στο κέντρο κάθε γρανίτας.

Τοποθέτησε τις γρανίτες στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή όσο χρειάζεται για να σταθεροποιηθούν. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία του καταψύκτη και το μέγεθος της φόρμας για γρανίτες. Μπορεί να χρειαστούν από 4 έως 8 ώρες για να είναι έτοιμα.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @elisa.reddet

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved