Cinnamon roll σε κούπα γίνεται; Γίνεται και η συνταγή είναι πανεύκολη

Με 1,5 εκατομμύρια views το cinnamon roll σε κούπα είναι η viral συνταγή του Tik Tok που θα σε ξετρελάνει.

Σίγουρα έχει τύχει κάποια στιγμή να δεις στο internet ότι υπάρχει συνταγή για σοκολατόπιτα σε κούπα. Στο Tik Tok, όμως οι χρήστες πήγαν τις συνταγές γλυκών που μπορούν να γίνουν σε κούπα σε άλλο επίπεδο, φτιάχνοντας cinnamon roll σε αυτήν. Με 1,5 εκατομμύριο views η συνταγή για cinnamon rolls σε κούπα είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις και δεν θα χάσεις.

Άλλωστε ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο χουχουλιάρικος όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα και ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει από την άνεση του σπιτιού του αυτό το γλυκό παρέα με έναν ζεστό καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα;

nourishedbynutrition_1596554718_2368395100023010596_1648511719.jpg

Τι θα χρειστείς για τα cinnamon rolls ή αλλιώς ρολά κανέλας σε κούπα

Για τη ζύμη

1½ κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο (το αφήνουμε στην άκρη)

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας γάλα, προτιμώ πλήρες γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για τη γέμιση

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

⅓ φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

1 κουταλιά της σούπας γάλα, (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαριά κρέμα)

Πώς θα φτιάξεις τα cinnamon rolls

Ξεκίνησε πρώτα λιώνοντας 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σου. Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κρυσταλλική ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.

Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια αρκετά χαλαρή ζύμη. Δεν είναι συμπαγής όπως μια παραδοσιακή ζύμη για ρολό κανέλας, αλλά μπορείς να την κάνεις να «σφίξει» αρκετά ώστε να τη χρησιμοποιήσεις, έχοντας πασπαλίσει λίγο αλεύρι στον καθαρό πάγκο σου.

Ρίξε τη ζύμη στον πάγκο και στη συνέχεια πασπάλισε περισσότερο αλεύρι από πάνω με τα δάχτυλά σου. Ίσιωσε απαλά τη ζύμη (ελέγχοντας για να βεβαιωθείς ότι δεν κολλάει) σε μια μακριά ορθογώνια βάση ή ταψάκι.

Λιώσε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα άλλο μπολ για 60 δευτερόλεπτα και ανακάτεψε καλά. Τεχνικά θα λιώσουν μαζί σε περίπου 40 δευτερόλεπτα, αλλά η μαύρη ζάχαρη δεν θα διασπαστεί πολύ περισσότερο όταν ψήσεις το ρολό κανέλας στον φούρνο μικροκυμάτων, οπότε ψήσε το για 60 δευτερόλεπτα. Μπορείς να καλύψεις το μπολ σου με μια μεμβράνη ή χαρτοπετσέτα για να αποφύγεις το χάος.

Ανασήκωσε τη ζύμη από τη βάση ή το ταψάκι που είχες χρησιμοποιήσει για να βεβαιωθείς ότι δεν θα κολλάει στον πάγκο σου και μετά ίσιωσε ξανά. Βάλε από πάνω το μείγμα βουτύρου και καστανής ζάχαρης και λείανε.

Τύλιξε τη ζύμη σε ρολάκι και τοποθέτησέ το στη λαδωμένη κούπα σας και τον φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα. Εάν μετά από 90 δευτερόλεπτα η ζύμη φαίνεται υγρή από πάνω, βάλε την ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα και συνέχισε να το κάνεις μέχρι να μην φαίνεται πλέον υγρή.

Ο φούρνος μικροκυμάτων του καθενός είναι διαφορετικός, γι' αυτό μπορείς να φτιάξεις πρώτα 1 ρολό κανέλας σε μια κούπα, να δεις πώς λειτουργεί και μετά θα ξέρεις πόσο χρόνο χρειάζεσαι για τα υπόλοιπα.

Για το γλάσο: Ενώ το ρολό κανέλας είναι στο φούρνο μικροκυμάτων, πιάσε ένα άλλο μπολ και ανακάτεψε τη ζάχαρη και το γάλα. Αυτό θα είναι το γλάσο σου. Μπορείς να το κάνεις όσο πηχτό ή αραιό θες.

Όταν τα ρολά κανέλας είναι έτοιμα, αφαίρεσέ τα προσεκτικά από τον φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείς είτε να ρίξεις λίγο γλάσο από πάνω όσο είναι μέσα στην κούπα είτε να αφαιρέσεις το ρολό κανέλας σε ένα πιάτο. Εάν το αφήσεις στην κούπα, θα παραμείνει ζεστό για περισσότερο.

Τips για σίγουρη επιτυχία

Χρησιμοποίησε μια κούπα μικρότερου ή κανονικού μεγέθους.Μια μεγάλη κούπα θα παράγει ένα επίπεδο ρολό κανέλας που θα είναι άψητο εσωτερικά και σκληρό εξωτερικά. Επίσης, φρόντισε να ψεκάσεις την κούπα σου με αντικολλητικό σπρέι ή να την επικαλύψεις με βούτυρο και να την πασπαλίσεις με αλεύρι για να μην γίνουν τελείως σκληρές οι άκρες και για να μπορείς να βγάλεις το cinnamon roll σου από την κούπα αν θες να το φας από το πιάτο. Τέλος καλό θα είναι να έχεις βγάλει όλα τα συστατικά σου έξω πριν ξεκινήσεις για να είσαι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved